Gremolata – Italiensk topping med persille, hvidløg og citron

Gremolata

Gremolata
Klassisk gremolata – Frisk topping med persille, hvidløg og citron.
Gremolata – Italiensk topping med persille, hvidløg og citron

Gremolata er en frisk, aromatisk og utrolig enkel smagsgiver, der stammer fra det italienske køkken – og den kræver kun tre ingredienser – persille, hvidløg og citronskal. Den bruges især som et friskt løft til kraftige og simreretter, hvor den klassisk drysses over osso buco lige inden servering.
Selvom gremolata traditionelt laves uden olie, kan du sagtens tilsætte en smule olivenolie, hvis du vil bruge den som marinade, dressing eller dip. Den er også skøn mixet med smør og smurt på et friskbagt flute.

Gremolata er en fantastisk måde at tilføre friskhed og dybde til retter, og den passer perfekt til grillet kød, fisk, stegte grøntsager og pasta.

Variationer og andre kombinationer

Udvid smagen: Prøv med frisk timian, rosmarin eller mynte for et twist.
Citrusvariationer: Brug lime- eller appelsinskal i stedet for citron.
Ekstra dybde: Tilsæt finthakkede ansjoser eller kapers for en mere intens smag.

Gremolata – Italiensk topping med persille, hvidløg og citron

Gremolata

Klassisk gremolata – Frisk topping med persille, hvidløg og citron.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Grill tilbehør, Krydderurter
Samlet tid: 5 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 håndfulde persille, bredbladet eller almindelig
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 citron, fintrevet skal
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak persillen fint og bland den sammen med citronskal og hvidløg.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber, og server den som topping til f.eks. osso buco eller andre kraftige gryderetter. Passer også dejligt til en grillet bøf eller kotelet – eller mix det i en portion smør for en lækker krydderurtersmør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)