
En fantastisk dansk klassiker der aldrig går af mode og som bare altid hitter her i familien. Vores stjerneskud er serveret på smørstegt rugbrød og toppe med hjemmelavet Thousand Island dressing, enkelt og lækkert, – så bliver sådan en søndags frokost altså ikke meget bedre.

Gourministeriet's stjerneskud
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken
- 8 små rødspættefileter
- 2
æg, sammenpisket
- 2 dl
hvedemel
- 2 dl
panko rasp (eller almindelig)
- 1/2
citron
- 1/2 dl
hvidvin
-
Salt og peber
- 2 liter friture olie eller vindruekerneolie
Thousand Island
- 100 g
god mayonnaise, - vi bruger Hellmann's
- 125 g cremefraiche 18%
- 2 spsk
ketchup
- 1 tsk
dijonsennep
- 1 syltet agurk, finthakket (ca. 40 g)
- 1 lille skalotteløg, finthakket
- 1/2 bdt
frisk dild, finthakket
- 1 spæk friskpresset citron
-
Salt og peber
Derudover
- 4 skiver
godt groft rugbrød
- 150 g Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, - skyllede og duppede tørre
- 8
grønne asparges,
-
Blandet salat og krydderurter til anretning
-
Smør til stegning
Sådan gør du
Thousand Island
- Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.
Fisken
- Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.
- Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.
- Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.
- Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
- Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, - krydr med salt.
- Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.
- Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.
Anretning
- Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, - salater eller krydderurter.
- Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.

Pingback: Thousand Island - Opskrift på Thousand Island dressing