Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet’s stjerneskud

Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud
Gourministeriet's stjerneskud
Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
4.63 fra 8 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

En fantastisk dansk klassiker der aldrig går af mode og som bare altid hitter her i familien. Vores stjerneskud er serveret på smørstegt rugbrød og toppe med hjemmelavet Thousand Island dressing, enkelt og lækkert, – så bliver sådan en søndags frokost altså ikke meget bedre.

Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Gourministeriet’s stjerneskud

Opskrift på det bedste stjerneskud toppet med hjemmelavet Thousand Island dressing.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 8 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Fisken

  • 8 små rødspættefileter
  • 2

    æg, sammenpisket

  • 2 dl

    hvedemel

  • 2 dl

    panko rasp (eller almindelig)

  • 1/2

    citron

  • 1/2 dl

    hvidvin

  • Salt og peber

  • 2 liter friture olie eller vindruekerneolie

Thousand Island

  • 100 g

    god mayonnaise, – vi bruger Hellmann’s

  • 125 g cremefraiche 18%
  • 2 spsk

    ketchup

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • 1 syltet agurk, finthakket (ca. 40 g)
  • 1 lille skalotteløg, finthakket
  • 1/2 bdt

    frisk dild, finthakket

  • 1 spæk friskpresset citron
  • Salt og peber

Derudover

  • 4 skiver

    godt groft rugbrød

  • 150 g Rejer i lage, ca. 150 g drænet vægt, – skyllede og duppede tørre
  • 8

    grønne asparges,

  • Blandet salat og krydderurter til anretning

  • Smør til stegning

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Thousand Island

  • Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. Stil den på køl til den skal bruges.

Fisken

  • Tænd ovnen på 180 grader, og varm samtidig olien op i en stor gryde til 160-180 grader.
  • Rens rødspættefileterne for evt. urenhedder og dup dem tørre.
  • Krydr 4 af fileterne med lidt salt og lidt friskpresset citronsaft. Rul dem sammen og stik en tandstik i så de holder formen, og placer dem i et lille ovnfast fad med hvidvinen i. Damp dem i ovnen i ca. 10-12 min.
  • Vend de andre 4 rødspættefileterne i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
  • Fritter rødspættefileterne i den varme olie til de er gyldne, og lad dem derefter hvile på lidt køkkenrulle, – krydr med salt.
  • Smelt lidt smør på en pande og steg de 4 skiver rugbrød til de er gyldne og sprøde.
  • Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække og overhæld dem med kogende vand, lad dem hvile i 3 min. hvorefter vandet hældes fra.

Anretning

  • Top det stegte rugbrød med lidt grønne salatblade. Læg en dampet fiskerulle i det ene hjørne og læg derefter en sprød fiskefilet ovenpå. Top med rejer og lidt blandet grønt, – salater eller krydderurter.
  • Server stjerneskuddet med Thousand Island dressing ved siden af.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Stjerneskud - Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud
Stjerneskud – Opskrift på det bedste klassisk stjerneskud

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Thousand Island - Opskrift på Thousand Island dressing

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)