Sous vide flæskesteg - Opskrift på flæskesteg med kålsalat

Sous vide flæskesteg med grønkålssalat

Flæskesteg serveret med grønkålssalat
Opskrift på flæskesteg tilberedt sous vide serveret med sprød svær og grønkålssalat
Sous vide flæskesteg - Opskrift på flæskesteg med kålsalat

Sous vide tilberedt flæskesteg serveret med sprød svær og frisk grønkålssalat.
Jeg vil ikke kalde dette en egentlig jule ret, for den kan serveres året rundt. Serveres den i julen kan man servere den med lækre brunede kartofler, – alternativ kan man servere den med en almindelig kogt kartoffel, råstegte kartofler eller lignende.

Sous vide flæskesteg - Opskrift på flæskesteg med kålsalat

Flæskesteg serveret med grønkålssalat

Opskrift på flæskesteg tilberedt sous vide serveret med sprød svær og grønkålssalat
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

Flæskesteg

  • 1 1/2 kg

    svinekam med ridset svær

  • 6 laurbærblade
  • 1 tsk

    koncentreret boullion, svin eller kalv

  • 3

    timian kviste

  • Groft salt

  • Peberkorn

Sauce

  • 25 g

    smør

  • 1 1/2 spsk

    hvedemel

  • 5 dl Stegesky fra flæskestegen, spæd op med vand så du får
  • 2 tsk

    ribsgele

  • Salt og peber

  • Kulør

  • Evt. lidt piskefløde

Grønkålssalat

  • 300 g

    grønkål, befriet fra stilkene, skyllet og grofthakket

  • 2

    røde æble, skåret i tern og dryppet med lidt citron

  • 1/2 skiver

    og dryppet med lidt citron

  • 1 1/2 dl

    perlebyg, kogt som anvist på posen og derefter skyllet i koldt vand (så undgår du at de klistrer sammen)

  • 1 store håndfuld

    valnødder, halveret

  • 1 håndfuld

    tørrede tranebær

  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/4 dl

    hvidvinseddike

  • 1 spsk

    honning

  • Salt og peber

Sådan gør du

Flæskestegen

  • Befri stegen for sværen, sørg for at sværen forbliver i et stort stykke. Puds evt. stegen af, - vi pudsede den af for alt fedt så vi stod med et reelt stykke kød.
  • Gnid stegen med salt og vakuum pak den med laurbærblade, timiankviste, peberkorn og bouillonen.
  • Tilbered stegen i ca. 6 timer ved. 59 grader, - den kan godt stå lidt længere uden det gør noget.

Sprøde flæskesvær

  • Bring stykket af svær i kog i en stor gryde med rigeligt godt saltet vand, og lad dem koge i 20 min.
  • Læg stykket af svær på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt. Placer et stykke bagepapir ovenpå sværen og læg endnu en bageplade ovenpå, så sværen ligger i spænd og ikke kan "krølle" under tilberedning. Læg evt lidt vægt i en øverste bageplade, - en pizzasten eller lignende.
  • Bag sværen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min.
  • Fjern den øverste bageplade samt bagepapiret og bag sværen videre i ca. 30-40 min., - tiden afhænger af sværens tykkelse. Giv dem evt. lidt grill, men hold øje så de ikke bliver brændte.
  • Tag sværen ud og lad dem hvile et øjeblik inden de skæres ud.
  • Lad også stegen hvile et øjeblik inden den skæres ud, - husk at gemme saften fra stegen hvis der skal laves en sauce, den indeholder en masse lækker smag.

Grønkålssalat

  • Bland olivenolie med hvidvinseddike og honning og smag til med salt og peber.
  • Bland grønkål med de røde æbler, kogt perlebyg, tranebær og valnødder og vend marinaden heri.
  • Anret salat i en stor tallerken eller et fad, og fordel skiver ef det grønne æble i salaten.
  • Server straks mens salaten er sprød og lækker.

Saucen

  • Smelt smørret og rør melet ud heri.
  • Tilsæt stegeskyen lidt ad gangen og pisk saucen grundigt.
  • Lad saucen koge godt igennem i ca. 5 min. og lad den derefter stå ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring. Hvis saucen bliver for tyk tilsættes yderligere vand, stegesky eller en smule piskefløde.
  • Smag saucen til med salt og peber og giv den farve med lidt kulør.
Opskrift på flæskesteg serveret med grønkålssalat
Flæskesteg, sprød svær med frisk og lækker grønkålssalat
Sous vide flæskesteg - Opskrift på flæskesteg med kålsalat
Sous vide flæskesteg – Opskrift på flæskesteg med kålsalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*