Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade
Opskrift på lækre fastelavnsboller med creme og chokolade.
Denne opskrift giver 12 stk.
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift

Lækre fastelavnsboller med smag af vanilje og kardemomme, og med fyld af en skøn blød vaniljecreme og god chokolade, – enkelt og godt.

Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

Opskrift på lækre fastelavnsboller med creme og chokolade.
Denne opskrift giver 12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal12 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Dej

  • 475 g

    hvedemel

  • 25 g

    gær

  • 50 g

    sukker

  • 125 g smør stuetemperatur
  • 2 dl mælk gerne sødmælk
  • 1 æg stuetemperatur
  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk

    kardemomme

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1

    sammenpisket æg til pensling

Vanilje creme

  • 2 1/2 dl

    sødmælk

  • 2

    æggeblommer

  • 25 g

    sukker

  • 1 1/2 spsk

    maizena

  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf eller 1 tsk vaniljesukker

Chokoladefyld

  • 100 g

    chokolade 55% - grofthakket

Glasur

  • 100 g

    flormelis

  • 1 spsk

    kakaopulver

  • 3 spsk

    vand, - juster selv konsistensen

Sådan gør du

Vaniljecreme

  • Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.
  • Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, - pisk konstant så ikke den klumper. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.
  • Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke der dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle af.

Dej

  • Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.
  • Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.
  • Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.
  • Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.
  • Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.
  • Placer en stor skefuld vaniljecreme og en spsk hakket chokolade på hver midte af firkanterne.
  • Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.
  • Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.
  • Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.
  • Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.
  • Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.

Glasur

  • Rør kakaopulver og flormelis godt sammen, - og top bollerne med en god skefuld glasur på hver.
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift

Kommentarer

  1. Anette Jauch

    Kan fastelavnsbollerne fryses og så senere få glasur på? Mvh. Anette

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)