Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

Lækre fastelavnsboller med smag af vanilje og kardemomme, og med fyld af en skøn blød vaniljecreme og god chokolade, – enkelt og godt.

Fastelavnsboller med vaniljecreme og chokolade

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på lækre fastelavnsboller med creme og chokolade.
Denne opskrift giver 12 stk.

Ingredienser

  • Dej
  • 475 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 2 dl mælk - gerne sødmælk
  • 1 æg, stuetemperatur
  • ½ vaniljestang, kornene heraf - eller 1 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
  • 1 sammenpisket æg til pensling
  • Vanilje creme
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 2 æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 1 1/2 spsk maizena
  • ½ vaniljestang, kornene heraf - eller 1 ½ tsk vaniljesukker
  • Chokoladefyld
  • 100 g chokolade 55% - grofthakket
  • Glasur
  • 100 g flormelis
  • 1 spsk kakaopulver
  • 2-3 spsk vand, - juster selv konsistensen

Fremgangsmåde

1

Vaniljecreme Hæld alle ingredienserne i en lille kasserolle. Bruges vaniljestang, lægges den tomme vaniljestang også med i gryden.

2

Varm vaniljecremen op ved svag varme til den kommer op og koge og tykner, - pisk konstant så ikke den klumper. Lad creme koge igennem et par minutter ved svag varme og sluk derefter for blusset.

3

Hæld vaniljecremen i en dyb tallerken, og læg film helt tæt omkring cremen, så ikke der dannes kondens. Sæt vaniljecremen på køl og lad den køle af.

4

Dej Lun mælken i en gryde og opløs gæren heri.

5

Hæld mælkeblandingen i din røreskål og tilsæt sukker, vanilje, kardemomme og æg.

6

Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, mens dejen røres.

7

Når alt melet er æltet let ind i dejen tilsættes smørret i mindre tern, - og dejen æltes grundigt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.

8

Dæk skålen med film og et klæde, og stil dejen til hævning et lunt sted i en time.

9

Tage dejen ud af skåle og mas den let ud på køkkenbordet i et lille rektangel. Undlad at bruge mel til at rulle ud i, - så er dejen nemmere at samle. Og ellers brug kun en smule på underside.

10

Rul dejen ud i et rektangel på ca. 44x33 cm, - og skær dejen ud i 12 lige store firkanter, det gøres nemmest med en pizzaskærer.

11

Placer en stor skefuld vaniljecreme og en spsk hakket chokolade på hver midte af firkanterne.

12

Saml nu de 4 hjørner over fyldet ved at trække let i dejen, - så du ender med en pyramideform. Mas dejen sammen i siderne så ikke fyldet kan flyde ud.

13

Samle igen de 4 hjørner ved at hive forsigtigt i dejen, og klem dejen sammen med dine fingerspidser. Her er der vigtigt der ikke er en masse mel på dejen, for så kan den have svært ved at klemmes sammen.

14

Placer bollerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir, 6 på hver, med samlingen nedad.

15

Dæk bollerne med et klæde og lad dem efterhæve i 30 min.

16

Tænd ovnen på 225 grader, almindelig ovn.

17

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag én plade ad gangen, i en forvarmet ovn i ca. 10 min.

18

Lad bollerne køle helt af inden de toppes med glasur.

19

Glasur

20

Rør kakaopulver og flormelis godt sammen, - og top bollerne med en god skefuld glasur på hver.

Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade - Nem opskrift
Fastelavnsboller med creme og chokolade – Nem opskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*