
Nem, enkel og virkelig lækker forret med Fanø laks, hjemmelavet purløgsmayo og æggestand.
Denne forret er super nem at lave, og så tager den sig virkelig godt ud på en tallerken.
Mayonnaisen kan laves fra bunden hvor purløget blendes med, eller den kan hakkes og puttes i mayonnaisen, – det er hvad humør og temperament er til. Man kan selvfølgelig også købe en god mayonnaise og blande denne med 1/2 bdt hakket purløg.

Fanø laks med æggestand og purløgs mayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g
Fanø laks
Æggestand
- 4
æg
- 1 1/4 dl
sødmælk
-
Salt og hvid peber
Derudover
- 1 dl
purløgsmayo, - prøv denne lækre opskrift på purløgsmayo
- 6
grønne asparges
-
Evt. ærteskud og brændte løg
-
Sådan gør du
Æggestand
- Pisk æg og mælk grundigt sammen og krydr med salt og hvid peber.
- Smør en lille aluform med lidt sprayfedt, hæld æggemassen heri, dæk den med folie og prik et par huller i toppen.
- Bag æggestanden i et vandbad ved 170 grader, almindelig ovn, i ca. 30 min.. Har du ovn med damp kan æggestanden bages ved fuld damp i ca. 30 min.
- Lad den køle af inden den befries af formen og skæres i skiver.
Anretning
- Skær laksen i 8 tykke skiver og læg 2 stykker på hver tallerken sammen med en skive æggestand, - en god klat purløgsmayo og friske asparges strimler på toppen.
- Top gerne med friske ærteskud og brændte løg.


Hvor køber man Fanø laks ?
Hej Lise
Jeg ved at Meny og Irma plejer at have det 🙂
Vi køber det med hjem når vi er på Fanø, – det er simpelthen en fantastisk laks.
Kh Dianna
Hej Dianna. Hvad er det sorte pulverlignende? Det er ikke brændte løg, eller hvad? Har det en funktion og smag?
Hej Thomas
Det er faktisk brændte løg, og det er mest for udseendets skyld.
Kh Dianna