
Croque Monsieur er en fransk klassiker, og man kan vel godt kalde den en luksus udgave af den klassiske parisertoast.
Den består af en god landskinke og en lækker ostecreme mellem 2 skiver sprødstegt brød.

Croque Monsieur
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8 skiver
brød
- 16 skiver
god skinke, - alt efter størrelse
-
Smør til stegning
Ostecreme
- 200 g
gruyere ost, fintrevet (jeg bruger også Vesterhavsost, det smager fantastisk)
- 180 g
mascarpone
- 2 spsk
creme fraiche
- 2 spsk
dijonsennep
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Rør mascarpone, creme fraiche, dijon og ost sammen og smag til med salt og peber.
- Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.
- Læg skinke på 4 af brødskiverne på siden med ostecreme, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.
- Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader.
- Server straks, - gerne med lidt frisk blød timian på toppen.



Smagte rigtig godt, men man får hurtigt nok. Næste gang nøjes jeg med halvt så meget ost.
Hej Charlotte
Hvor dejligt at høre

Haha ja sådan en croque er til den tunge side
Kh Dianna
Det smager så
Mine nærmeste, venner, familie mm. Elsker når jeg har lavet, dine opskrifter
Hej Tina
Åhh tak for din søde besked altså, så dejligt du kan lide den:)
Og jeg er altså også på “rigeligt ost” holdet:)
Kh Dianna