Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame

Croque Madame

Croque Madame
Opskrift på Croque Madame
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame

En lækker fransk klassiker der smager fantastisk både til morgenmad eller en hurtig frokost.
Croque Madame serveres med spejlæg på toppen, og er derudover fyldt med en lækker ostecreme og en god landskinke.
Brug et lækkert landbrød eller lignende, – så du får en lækker sprød krumme i din toast.

Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame

Croque Madame

Opskrift på Croque Madame
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 8 skiver

    brød

  • 16 skiver

    god skinke, alt efter størrelse

  • 4

    æg

  • Smør og olie til stegning

Ostecreme

  • 200 g

    gruyere ost, fintrevet (herhjemme laver vi den også med Vesterhavsost, - det er super lækkert)

  • 180 g

    mascarpone

  • 2 spsk

    creme fraiche

  • 2 spsk

    dijonsennep

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til ostecremen sammen og smag til med salt og peber.
  • Steg brødskiverne gyldne i lidt smør på en pande, og smør derefter alle 8 skiver med ostecremen.
  • Læg skinke på 4 af brødskiverne, og top derefter med en brødskive hvor ostecremen vender opad.
  • Læg de 4 samlede toast på en bageplade med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn i ca. 10 min. ved 200 grader til de er gyldne og osten smeltet.
  • Steg i mellemtiden de 4 spejlæg. Prøv evt. denne opskrift hvor du får de perfekte spejlæg
  • Server toasten med spejlæg på toppen, - så har du en Croque Madame.

Noter

Vi har serveret vores Croque Madsame med et par skiver sprødstegt Fanø skinke til, - det smager fantastisk.
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame – Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame - Opskrift på klassisk croque madame
Croque Madame – Opskrift på klassisk croque madame

Kommentarer

  1. Done – dog ikke med de helt “rigtige” oste typer, men brugt dem som der var I køleskabet.

    Glæder mig så meget til at smage

    • Hej Ritva

      Jeg bruger også selv forskellige oste, – og det smager altså bare så godt
      Velbekomme til Jer, – håber det smager

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*