Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe

Cremet gulerodssuppe med ristede kikærter

Cremet gulerodssuppe med ristede kikærter
Opskrift på den lækreste gulerodssuppe med masser af varme krydderier og ristede kikærter.
Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe

Lækker cremet gulerodssuppe, helt uden fløde, fyldt med varme krydderier og toppet med ristede kikærter.
Denne lækre varme gulerodssuppe er strøget direkte til tops over favorit supper, – den er super nem at lave og så smager den bare helt vidunderligt. Med sine varme krydderier gør den sig perfekt til en kold efterårsdag.
Hvor spicy man ønsker den er altid smag og behag, – de chiliflager jeg bruger er meget stærke, derfor tilsætter jeg kun en smule, så smag selv suppen til og juster efter ønsket styrke.
Herhjemme koger jeg gerne lidt suppehorn til pigerne da de ikke er vilde med ristede kikærter.

Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe

Cremet gulerodssuppe med ristede kikærter

Opskrift på den lækreste gulerodssuppe med masser af varme krydderier og ristede kikærter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Gulerodssuppe

  • 1 kg

    gulerødder, skrællede og skåret i små tern

  • 2

    store løg, skåret i store tern

  • 4 fed

    hvidløg, presset eller revet

  • 2 cm

    ingefær, fintrevet - ca. 1 spsk.

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 6 dl

    bouillon, - kylling eller grøntsag

  • 50 g

    smør

  • 1/2 tsk mild chilipulver
  • 1/2 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/2 tsk

    stødt koriander

  • 1/4 tsk

    chiliflager

  • Salt og peber

Ristede kikærter

  • 2 ds

    kikærter, skyllet og drænet for væde

  • 1 spsk

    olie

  • Salt, mild chili og spidskommen

Derudover

  • Creme fraiche til toppen

  • Finthakket persille

Sådan gør du

Ristede kikærter

  • Dup kikærterne tørre.
  • Bland dem med olien og krydr med lidt salt, sød chili og spidskommen.
  • Fordel dem på en bagelade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25-30. Lad dem køle af på bagepladen.

Gulerodssuppe

  • Smelt smørret i en gryde og svits gulerødderne af ved middel varme i 5-8 min., - de skal ikke tage farve.
  • Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og varm med et par minutter.
  • Hæld krydderierne over og varm igennem, og tilsæt derefter bouillon og lad suppe koge i ca. 30 min. til gulerødderne er møre. Jo mindre stykkerne er, jo hurtigere koger de ud.
  • Blend suppen glat, den skal være blød og cremet, og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt også mere chili hvis den ønskes stærkere, - styrken kommer meget an på chiliflagerne der bruges.
  • Server suppen toppet med iskold creme fraiche, sprøde kikærter og finthakket persille.
Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe – Opskrift på krydret gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe – Opskrift på krydret gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe - Opskrift på krydret gulerodssuppe
Cremet gulerodssuppe – Opskrift på krydret gulerodssuppe

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*