
Lækker cremet og krydret gulerodssuppe, lavet uden fløde, – fyldt med varme krydderier og toppet med sprøde ristede kikærter.
Denne lækre varme gulerodssuppe er røget direkte til tops over favorit supper, – den er super nem at lave og så smager den bare helt vidunderligt. Med sine varme krydderier gør den sig perfekt til en kold efterårsdag.
Hvor spicy man ønsker den er altid smag og behag, – de chiliflager jeg bruger er meget stærke, derfor tilsætter jeg kun en smule, så smag selv suppen til og juster efter ønsket styrke.
Herhjemme koger jeg gerne lidt suppehorn til pigerne da de ikke er vilde med ristede kikærter.

Krydret gulerodssuppe med ristede kikærter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Gulerodssuppe
- 1 kg gulerødder, skrællet og skåret i små tern
- 2 store løg, skåret i store tern
- 4 fed hvidløg, presset eller revet
- 3 cm ingefær, fintrevet - ca. 1 1/2 spsk.
- 1/2 citron, saften heraf
- 7-8 dl bouillon, - kylling eller grøntsag
- 50 g
smør
- 1/2 tsk mild chilipulver
- 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1/2 tsk
stødt koriander
- 1/4 tsk
chiliflager
-
Salt og peber
Ristede kikærter
- 2 ds
kikærter, skyllet og drænet for væde
- 1 spsk
olie
- Salt, mild chili og spidskommen
Derudover
-
Creme fraiche til toppen
-
Finthakket persille
Sådan gør du
Ristede kikærter
- Dup kikærterne tørre.
- Bland dem med olien og krydr med lidt salt, sød chili og spidskommen.
- Fordel dem på en bagelade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25-30. Lad dem køle af på bagepladen.
Gulerodssuppe
- Smelt smørret i en gryde og svits gulerødderne af ved middel varme i ca. 5 minutter, - de skal ikke tage farve.
- Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og varm med et par minutter.
- Hæld krydderierne over og varm igennem, og tilsæt derefter bouillon og lad suppe koge i ca. 30 min. til gulerødderne er møre. Jo mindre stykkerne er, jo hurtigere koger de ud.
- Blend suppen glat, den skal være blød og cremet, - og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen ønskes tynder.Tilsæt også mere chili hvis den ønskes stærkere, - styrken kommer meget an på chiliflagerne der bruges.
- Server suppen toppet med iskold creme fraiche, sprøde kikærter og finthakket persille.

Dejlig suppe,også godt med hjemmelavede små ostebrød til og en klat creme fraiche på toppen..
Hej Janni
Tusind tak for din besked:)
Uhm det lyder virkelig også lækkert med ostebrød til, mmm:)
Kh Dianna
Såå lækker
Hej Maria
Tusind tak altså 🙂
Kh Dianna
Er det muligt at få det lavet så man kan udskrive eller få en liste på telefonen med det man ikke har krydset af ved
Hej Lene
Det kan man desværre ikke, beklager 🙂
Kh Dianna
Jeg er faldet over din opskrift og er igang
Men er den fryseegnet?
Venligst Mai-Britt
Hej Mai-Britt
Håber den smager dig:)
Og den kan sagtens fryses:)
Kh Dianna
Dejlig suppe, vi kom lige tilpas med chili og krydderi i, lidt mere end i opskriften, så den varmede dejligt her til aften i frost vejr.
Kikærterne var fantastiske.
Vores børn på 10 og 13 var vilde med det.
Hej Karoline
Det gør mig så glad at høre, også at børnene var vilde med det 🙂
Tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Helt vidunderlig og smagfuld suppe
Hejsa
Tusind tak for de søde ord, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna