Opskrift på den lækreste gulerodssuppe med masser af varme krydderier og ristede kikærter.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Boller med gulerødder, Suppe
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
Gulerodssuppe
1kggulerødder, skrællet og skåret i små tern
2store løg, skåret i store tern
4fedhvidløg, presset eller revet
3cmingefær, fintrevet - ca. 1 1/2 spsk.
1/2citron, saften heraf
7-8dlbouillon, - kylling eller grøntsag
50g
smør
1/2tskmild chilipulver
1/2tsk
stødt spidskommen
1/2tsk
stødt koriander
1/4tsk
chiliflager
Salt og peber
Ristede kikærter
2ds
kikærter, skyllet og drænet for væde
1spsk
olie
Salt, mild chili og spidskommen
Derudover
Creme fraiche til toppen
Finthakket persille
Sådan gør du
Ristede kikærter
Dup kikærterne tørre.
Bland dem med olien og krydr med lidt salt, sød chili og spidskommen.
Fordel dem på en bagelade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 25-30. Lad dem køle af på bagepladen.
Gulerodssuppe
Smelt smørret i en gryde og svits gulerødderne af ved middel varme i ca. 5 minutter, - de skal ikke tage farve.
Tilsæt løg, hvidløg og ingefær og varm med et par minutter.
Hæld krydderierne over og varm igennem, og tilsæt derefter bouillon og lad suppe koge i ca. 30 min. til gulerødderne er møre. Jo mindre stykkerne er, jo hurtigere koger de ud.
Blend suppen glat, den skal være blød og cremet, - og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis suppen ønskes tynder.Tilsæt også mere chili hvis den ønskes stærkere, - styrken kommer meget an på chiliflagerne der bruges.
Server suppen toppet med iskold creme fraiche, sprøde kikærter og finthakket persille.