Cremet citronpasta med fløde – Nem pastaret på 15 minutter

Cremet citronpasta med fløde

Cremet citronpasta med fløde
Opskrift på den lækreste cremede citronpasta med fløde.
Cremet citronpasta med fløde – Nem pastaret på 15 minutter

Cremet citronpasta med fløde – frisk, nem og klar på 15 minutter.

Den her cremede citronpasta er en ægte hverdagsfavorit – enkel, hurtig og fuld af smag. Lavet med få ingredienser og klar på bare 15 minutter, men stadig så lækker, at den sagtens kan serveres for gæster.
Mens pastaen koger, smeltes smør på panden og hvidløg steges kort. Derefter tilsættes fløde, citronskal, citronsaft og parmesan, som smelter sammen til en silkeblød og frisk sauce. Når pastaen er kogt al dente, vendes den direkte i saucen sammen med salt og peber – og så er der serveret.

Retten er ultra nem at lave og smager fantastisk – både alene eller som base for forskellige typer kød og fisk.

Brug gerne penne eller pastaskaller, der kan opsamle den cremede sauce og give ekstra smag i hver mundfuld.

Serveringsforslag:

  • Som den er – enkel, vegetarisk og fuld af smag
  • Med stegt laks for et friskt og fedt balanceret måltid
  • Med kyllingebryst, enten stegt eller grillet
  • Med skiver af stegt svinemørbrad
  • Med bøf i skiver og lidt ekstra parmesan på toppen
Cremet citronpasta med fløde – Nem pastaret på 15 minutter

Cremet citronpasta med fløde

Opskrift på den lækreste cremede citronpasta med fløde.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Nøgleord: Cremet pasta, Nem pasta
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4-500 g pasta, gerne penne
  • 50 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 citron, fintrevet skal og saft
  • 2 1/2 dl piske fløde eller creme fine
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • Pastavand
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. lidt persille

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente i en stor gryde med saltet vand.
  • Smelt imens smør og olie på en pande, og steg hvidløget i et minuts tid. Krydr med friskkværnet peber.
  • Tilsæt fløden og fintrevet citronskal, og lad saucen små simre imens pastaen koger færdigt.
  • Rør parmesanen i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en smule pastavand til panden.
  • Vend pastaen godt i saucen, og lad den simre et par minutter til saucen tykner en smule. Juster konsistensen med mere pastavand hvis der er behov for det.
  • Server med et drys persille og friskkværnet peber på toppen.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Så lækker!!!!✨❤️✨

  2. Anonym

    5 stars
    Hold op den smager himmelsk ⭐️

5 from 2 votes

Skriv et svar til Tina Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)