Opskrift på den lækreste cremede citronpasta med fløde.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Cremet pasta, Nem pasta
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 877kcal
Ingredienser
4-500gpasta, gerne penne
50gsmør
1spskolie
2-3fedhvidløg, revet eller presset
1citron, fintrevet skal og saft
2 1/2dlpiske fløde eller creme fine
80gparmesan, fintrevet
Pastavand
Salt og friskkværnet peber
Evt. lidt persille
Sådan gør du
Kog pastaen al dente i en stor gryde med saltet vand.
Smelt imens smør og olie på en pande, og steg hvidløget i et minuts tid. Krydr med friskkværnet peber.
Tilsæt fløden og fintrevet citronskal, og lad saucen små simre imens pastaen koger færdigt.
Rør parmesanen i saucen, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en smule pastavand til panden.
Vend pastaen godt i saucen, og lad den simre et par minutter til saucen tykner en smule. Juster konsistensen med mere pastavand hvis der er behov for det.
Server med et drys persille og friskkværnet peber på toppen.