
Lækre chewy cookies med macadamianødder, hvid chokolade og tranebær.
Utrolig nemme at bage, – og simplethen så lækre.
Lad dem køle helt af inden de pakkes i en lufttæt beholder, – gerne med lidt madpakkepapir i mellem.

Cookies med macadamia, hvid chokolade og tranebær
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g hvedemel
- 180 g rørsukker
- 70 g brun farin kan erstattes af rørsukker
- 175 g smør, stuetemperatur
- 150 g macadamianødder, grofthakket
- 100 g hvid chokolade, grofthakket
- 80 g tørrede tranebær
- 1 æg
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.
- Rør melet i sammen med nødder, chokolade, tranebær, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske eller lignende.
- Del dejen i 20 lige store stykker, ca. 50 g/stk, og tril dem til kugler.
- Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, – ikke for meget, de flader ud under tilberedning.
- Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade ad gangen i almindelig ovn, da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.

Virkelig god opskrift! Udskiftede nødderne med mandler, og det smagte også godt
Hej Anette
Det er jeg simpelthen så glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna