Nem og lækker chokoladekage med appelsin, – en skøn bradepandekage der er nem og hurtig at bikse sammen.
Kagen har en dyb og lækker smag af chokolade, og et frisk pift fra appelsinsaft og appelsin skal, – en lækker kage der kan serveres året rundt.
Den holder sig frisk og svampet flere dage, og opbevares bedst i i en tæt lukket pose ved stuetemperatur.
Chokoladekage med appelsin
Opskrift på nem og lækker chokoladekage med appelsin. Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
Ingredienser
- 270 g hvedemel
- 200 g rørsukker
- 150 g brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 200 g smør
- 100 g mørk chokolade 70%
- 3 æg
- 1 1/2 dl sødmælk
- 2 appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf
- 3 spsk kakaopulver (usødet)
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- Glasur
- 3 dl flormelis
- 3 spsk kakaopulver (usødet)
- 5 spsk vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
- Evt. krymmel
Fremgangsmåde
Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.


