Chili sin carne - Opskrift på den bedste chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne
Opskrift på den lækreste vegetariske chili sin carne, - masser af grønt og masser af smag.
Chili sin carne - Opskrift på den bedste chili sin carne

Nem og lækker chili sin carne med masser af grøntsager, fylde og smag. Super nem at lave, og passer sig selv det meste af tiden. Masser af proteiner, fibre og vitaminer – en ret der sprudler af sundhed.
Jeg laver den med syltede jalapenos, – synes de tilfører en skøn smag i forhold til frisk chili. Men du kan også sagtens bruge frisk chili, – men prøv at tilsætte lidt syltet jalapenos også, super lækkert.
Server den med alene toppet med creme fraiche, eller med ris, fladbrød og sprøde tortilla chips.

Chili sin carne - Opskrift på den bedste chili sin carne

Chili sin carne

Opskrift på den lækreste vegetariske chili sin carne, – masser af grønt og masser af smag.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.52 fra 35 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Mexicansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 3 store gulerødder, skåret i mindre tern
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 1 løg, groft hakket
  • 2-3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 12-15 skiver syltet jalapenos, finthakket
  • 100 g røde linser
  • 15 g mørk chokolade
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 ds bønner, jeg bruger kidney og sorte bønner
  • 2 1/2 dl kraftig bouillon (1 terning)
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk kanel, stødt
  • Salt og peber
  • Evt. toppene af 3 forårsløg, finthakket

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits løg, gulerødder, peberfrugt og hvidløg af i et par minutter ved middel varme. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt jalapenos og krydderier og varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og linser, rør det hele godt sammen og hæld hakkede tomater, chokolade og bouillon over.
  • Lad retten simre (uden låg) ved middel varme i 30-35 minutter, – rør undervejs, så den ikke brænder på. Er der behov for mere væde kan du tilsætte lidt vand.
    Varm bønnerne med de sidste 10-15 minutter, og juster styrken ved at tilsætte ekstra chili/jalapenos hvis du ønsker den stærkere.
  • Smag retten til med salt og peber, og rør evt. toppen af forårsløg i inden servering.
    Server den med creme fraiche, ris, tortilla chips eller fladbrød.
Chili sin carne - Opskrift på den bedste chili sin carne
Chili sin carne – Opskrift på den bedste chili sin carne

Kommentarer

  1. Anonym

    Kan man bruge hvide bønner i retten?

  2. Hvor lang tid kan den holde sig på køl?
    Torsdag i dag – kan jeg lave den nu og servere den på lørdag?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)