Nem og lækker chili sin carne med masser af grøntsager, fylde og smag. Super nem at lave, og passer sig selv det meste af tiden. Masser af proteiner, fibre og vitaminer – en ret der sprudler af sundhed.
Jeg laver den med syltede jalapenos, – synes de tilfører en skøn smag i forhold til frisk chili. Men du kan også sagtens bruge frisk chili, – men prøv at tilsætte lidt syltet jalapenos også, super lækkert.
Server den med alene toppet med creme fraiche, eller med ris, fladbrød og sprøde tortilla chips.
Chili sin carne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, groft hakket
- 3 store gulerødder, skåret i mindre tern
- 2 peberfrugter, skåret i små tern
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 10-15 skiver syltet jalapenos, finthakket
- 2 tsk spidskommen
- 1 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk kanel, stødt
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 150 g røde linser
- 2 ds hakkede tomater
- 15 g mørk chokolade
- 2 1/2 dl kraftig bouillon – 1 terning
- 2 ds bønner
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Sådan gør du
- Varm en gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt gulerødder, peberfrugt, hvidløg og jalapenos, og steg det med et par minutter. Drys krydderierne over, og vend det godt sammen. Krydr med salt og peber.
- Varm tomatkoncentrat med et minuts tid, og tilsæt derefter linser, hakkede tomater,. bouillon og chokolade.
- Lad retten simre (uden låg) ved middel varme i 20 minutter, eller til linserne er møre. Rør undervejs, og tilsæt mere væde hvis der er behov for det.
- Varm bønnerne med de sidste 5 minutter, og smag til med chili/jalapenos, salt og peber.
- Server den med creme fraiche, ris, tortilla chips eller fladbrød.
Kan man bruge hvide bønner i retten?
Hejsa
Ja det kan du sagtens gøre, – alle former for bønner smager fantastisk i retten:)
Kh Dianna
Hvor lang tid kan den holde sig på køl?
Torsdag i dag – kan jeg lave den nu og servere den på lørdag?
Smager super lækkert. Mums
Tusind tak Birthe – det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna