
Chili sin Carne – cremet, krydret og fuld af planteprotein.
Leder du efter en varm og krydret gryderet, der både mætter og smager af mexicansk varme – helt uden kød? Så er denne chili sin carne en vindende kombination af smag, fylde og plantekraft.
I stedet for kød bruger jeg en solid portion bønner og linser, og et farverigt mix af peberfrugt, tomater og løg – alt sammen kogt i en dyb, tætpakket sauce med hvidløg, spidskommen, koriander og kanel og et lille kick af chili. Den får lov at simre stille og roligt, så smagene smelter sammen, og du får en gryderet med et fyldigt og cremet bid.
Den er hurtig at lave, passer perfekt på en travl hverdag og kan let forberedes dagen før – smagene bliver kun bedre af at stå og trække. Server den med ris eller fladbrød – creme fraiche eller en cremet avocadosalat – du får en kompromisløs, varmende middag, som alle vil elske.
Fyldig, mættende og uden kød – Fyldig Chili sin Carne
Det bedste ved denne chili sin carne? Du savner aldrig kødet! Det skønne mix af bønner og linser giver masser af protein og tekstur, og saucen er så rig og smagfuld, at man simpelthen bliver mæt langt ind i sjælen.
Retten kan nemt varieres med andre grøntsager såsom squash eller små stegte tern af aubergine. Majs er også super populært – og toppingen kan bestå af f.eks. avocadoskiver, creme fraiche eller revet ost.
Den er ligeså velegnet til veganske versioner, hvis du erstatter mejeriprodukter med plantebaserede alternativer.
Chili sin carne viser, hvor langt man kan komme med bælgefrugter, grøntsager og krydderier – for med den rette smag og fylde, glemmer man helt, at der ikke er kød i gryden.
Min bedste opskrift på Chili sin Carne finder du herunder.

Chili sin carne
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 løg, groft hakket
- 3 store gulerødder, skåret i mindre tern
- 2 peberfrugter, skåret i små tern
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 10-15 skiver syltet jalapenos, finthakket
- 2 tsk spidskommen
- 1 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk kanel, stødt
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 150 g røde linser
- 2 ds hakkede tomater
- 15 g mørk chokolade
- 2 1/2 dl kraftig bouillon – 1 terning
- 2 ds bønner
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Gourministeriet Premium
INGEN REKLAMER – Gourministeriets app (iOS & Android) – Gem favoritter – Notifikationer & meget mere… Bestil her – Fra 25 kr..Sådan gør du
- Varm en gryde op, og steg løgene klare i en sjat olie.
- Tilsæt gulerødder, peberfrugt, hvidløg og jalapenos, og steg det med et par minutter. Drys krydderierne over, og vend det godt sammen. Krydr med salt og peber.
- Varm tomatkoncentrat med et minuts tid, og tilsæt derefter linser, hakkede tomater,. bouillon og chokolade.
- Lad retten simre (uden låg) ved middel varme i 20 minutter, eller til linserne er møre. Rør undervejs, og tilsæt mere væde hvis der er behov for det.
- Varm bønnerne med de sidste 5 minutter, og smag til med chili/jalapenos, salt og peber.
- Server den med creme fraiche, ris, tortilla chips eller fladbrød.
Kan man bruge hvide bønner i retten?
Hejsa
Ja det kan du sagtens gøre, – alle former for bønner smager fantastisk i retten:)
Kh Dianna
Hvor lang tid kan den holde sig på køl?
Torsdag i dag – kan jeg lave den nu og servere den på lørdag?
Smager super lækkert. Mums
Tusind tak Birthe – det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Vildt lækker opskrift!
Så laver jeg den da lige igen, super ret