Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Brunkager

Brunkager
Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Noget alle nok forbinder med julen er brunkager, – den lækre søde og krydrede smag hører julen til, og herhjemme elsker vi at lave dem selv.

Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager

Brunkager

Opskrift på de lækreste brunkager.
Denne portion giver ca. 100 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.88 fra 8 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jul, Jule opskrifter, Julebag
Samlet tid: 1 dag
Ændre antal100 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 125 g

    sukker

  • 250 g

    hvedemel

  • 125 g

    smør, stuetemperatur

  • 75 g

    mandler, smuttede og finthakkede

  • 70 g

    lys sirup

  • 2 tsk

    kanel, stødt

  • 1/2 tsk

    nelliker, stødt

  • 1 tsk

    potaske + lidt lunken vand

Sådan gør du

  • Smelt smør, sirup og sukker ti en gryde, ved svag varme, til det bliver en ensartet masse, – rør undervejs.
  • Sluk for blusset og tilsæt nelliker, kanel og de hakkede mandler og lad blandingen køle let af.
  • I en skål blandes melet med ovenstående masse og potasken opløses i lidt vand og tilsættes dejen.
  • Ælt dejen godt sammen og rul den ud til en pølse på ca 5 cm. i diameter. Læg den i en pose og lad den hvile på køl til den er gennem kold eller gerne natten over.
  • Skær rullen ud i helt tynde skriver og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad kagerne have lidt mellemrum, – de vi flyde en smule ud.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 6-8 min. Hold øje med dem undervejs, – de må ikke blive for mørke, så smager de ikke godt.
  • Lad kagerne køle af på bagepladen til de er blevet kolde og sprøde.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 30 kcal
Protein (g) : 0.4g
Fedt (g) : 1g
Kulhydrat (g) : 4 g
Mættede fedtsyrer : 1 g
Sukkerarter : 2 g
Salt : 8 mg

Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager - Opskrift på julens bedste brunkager
Brunkager – Opskrift på julens bedste brunkager

Kommentarer

  1. Wilhelm

    Hei. Er oppskriften fullstendig?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)