Denne broccolinisalat med soltørrede tomater og burrata er en fantastisk kombination af sprøde grøntsager og cremet ost. Broccolinien overhældes med kogende vand og skylles derefter i koldt vand for at bevare den smukke grønne farve og den dejlige sprødhed.
Salaten vendes med en smagfuld vinaigrette lavet af soltørrede tomater og olien herfra, hvidløg, friskrevet parmesan, friske basilikumblade, en smule citron og friskkværnet peber. Kombinationen af disse ingredienser giver salaten en dejlig dybde.
Ved servering anrettes broccolinien med rucola og toppes med en cremet burrata, som langsomt flyder ud over salaten, når den åbnes. Dette gør salaten både visuelt indbydende og lækker at spise.
Denne salat er det perfekte tilbehør til grillmaden, som en forfriskende appetizer, snack eller som en del af et tapasbord. Forbered gerne vinaigretten og broccolinien på forhånd, så du blot skal samle salaten inden servering – så er den altid frisk og fuld af smag.
Broccolini er også kendt som bimi eller aspargesbroccoli, og som alternativ kan du bruge en kombination af almindelig broccoli og friske grønne asparges.
Broccolinisalat med soltørrede tomater og burrata
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g broccolini
- 2 håndfulde rucola
- 1 burrata
Vinaigrette
- 50 g soltørrede tomater (i olie)
- 3/4 dl olie fra de soltørrede tomater
- 50 g parmesan, fintrevet
- 6 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens broccolini stilkene, og overhold dem med kogenede vand og en smule salt. Lad dem stå 1-2 minutter, og dræn dem derefter for væde.Skyl dem i koldt vand, og læg dem på et viskestykke, så det kan tørre.
- Bland imens ingredienserne til vinaigretten – soltørrede tomater, basilikum, parmesan, hvidløg, citronsaft og olien. Smag til med salt og friskkværnet peber, og stil til side.
- Halver broccolini stilkene på den lange led, og vend dem med vinaigretten. Gem en smule, til at fordele på toppen til sidst.
- Fordel rucola og broccolini på en tallerken.
- Læg burrataen på toppen, åben den, og fordel den sidste marinade over burrata og salaten. Krydr med friskkværnet peber og server.
Hvor er den dog lækket mums.
Hvor køber du burrata?