Opskrift på sprød broccolinisalat med burrata og soltørrede tomat vinaigrette.
Ret Appetizer, Salat, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Broccolini, Broccolisalat, Burrata
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
300gbroccolini
2håndfulderucola
1burrata
Vinaigrette
50gsoltørrede tomater (i olie)
3/4dlolie fra de soltørrede tomater
50gparmesan, fintrevet
6stilkebasilikum, bladene heraf - finthakket
2spskfriskpresset citronsaft
1-2fedhvidløg, revet eller presset
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rens broccolini stilkene, og overhold dem med kogenede vand og en smule salt. Lad dem stå 1-2 minutter, og dræn dem derefter for væde.Skyl dem i koldt vand, og læg dem på et viskestykke, så det kan tørre.
Bland imens ingredienserne til vinaigretten - soltørrede tomater, basilikum, parmesan, hvidløg, citronsaft og olien. Smag til med salt og friskkværnet peber, og stil til side.
Halver broccolini stilkene på den lange led, og vend dem med vinaigretten. Gem en smule, til at fordele på toppen til sidst.
Fordel rucola og broccolini på en tallerken.
Læg burrataen på toppen, åben den, og fordel den sidste marinade over burrata og salaten. Krydr med friskkværnet peber og server.