Bønnesalat med hvidløg og parmesan – Nem haricots verts salat

Bønnesalat med hvidløg og parmesan

Bønnesalat med hvidløg og parmesan
Opskrift på den lækreste bønnesalat med haricots verts og smørsauce med hvidløg og parmesan.
Bønnesalat med hvidløg og parmesan – Nem haricots verts salat

Nem og smagfuld salat med grønne bønner

Den her bønnesalat er beviset på, at det enkle ofte er det mest vidunderlige! Friske, sprødkogte haricots verts får selskab af en lun smørdressing med hvidløg, parmesan og et lille strejf af chili – en kombination, der giver masser af smag og umamidybde uden at kræve mere end 10-15 minutters indsats i køkkenet.

En skøn salat med grønne bønner – og perfekt til både gæstemad, grill eller bare som et ekstra lækkert tilbehør til hverdagen

Bønnesalat med masser af smag – haricots verts salat der hitter

Hvis du er på jagt efter en smagfuld bønnesalat, så er denne opskrift et hit! Den laves med de klassiske haricots verts, som holder deres sprødhed og farve, og som virkelig løftes af den varme dressing med parmesan og hvidløg. Det er en salat med grønne bønner, som nemt kan matches med kød, fisk eller endda serveres som en vegetarisk ret i sig selv med andet tilbehør.

Du kan også bruge den som en del af et sommerbord eller picnic, hvor den vil være et frisk og lidt anderledes alternativ til f.eks. kartoffelsalat eller coleslaw. Det er en salat, der overrasker – og som gæsterne ofte beder om opskriften på.

Bønnesalat med hvidløg og parmesan – Nem haricots verts salat

Bønnesalat med hvidløg og parmesan

Opskrift på den lækreste bønnesalat med haricots verts og smørsauce med hvidløg og parmesan.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bønnesalat
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g haricots verts – helst friske
  • 60 g smør
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller finthakket
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1/2 citron, fintrevet skal
  • 20 g parmesan, fintrevet
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber
  • Hakket persille

Sådan gør du

  • Nip bønnerne og kog dem i en gryde med saltet vand til de er møre som ønsket. Jeg foretrækker dem med et let bid, men gør som du fortetrækker det.
  • Imens smeltes smørret i en lille kasserolle ved svag varme, og hvidløg og chiliflager steges et par minutter – uden det bruner.
  • Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.
  • Fjern smørret fra blusset og rør først parmesanen ud i smørret og derefter persillen.
  • Dræn bønnerne godt for væde, og fordel dem på en tallerken.
  • Hæld parmesan smørsaucen over, og drys med en smule finthakket persille inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)