Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Bønnesalat med hvidløg og parmesan
Opskrift på den lækreste bønnesalat med haricots verts og smørsauce med hvidløg og parmesan.
Ret
Salat, Snack, Tilbehør
Køkken
Dansk
Nøgleord
Bønnesalat
Samlet tid
15
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
161
kcal
Ingredienser
400
g
haricots verts - helst friske
60
g
smør
3-4
fed
hvidløg, revet eller finthakket
1/2-1
tsk
chiliflager
1/2
citron, fintrevet skal
20
g
parmesan, fintrevet
1
håndfuld
persille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Hakket persille
Sådan gør du
Nip bønnerne og kog dem i en gryde med saltet vand til de er møre som ønsket. Jeg foretrækker dem med et let bid, men gør som du fortetrækker det.
Imens smeltes smørret i en lille kasserolle ved svag varme, og hvidløg og chiliflager steges et par minutter - uden det bruner.
Tilsæt citronskal og krydr med friskkværnet peber.
Fjern smørret fra blusset og rør først parmesanen ud i smørret og derefter persillen.
Dræn bønnerne godt for væde, og fordel dem på en tallerken.
Hæld parmesan smørsaucen over, og drys med en smule finthakket persille inden servering.
Video
Nutrition
Calories:
161
kcal
|
Carbohydrates:
8
g
|
Protein:
4
g
|
Fat:
14
g
|
Saturated Fat:
9
g
|
Polyunsaturated Fat:
1
g
|
Monounsaturated Fat:
4
g
|
Trans Fat:
0.5
g
|
Cholesterol:
36
mg
|
Sodium:
187
mg
|
Potassium:
234
mg
|
Fiber:
3
g
|
Sugar:
3
g
|
Vitamin A:
1263
IU
|
Vitamin C:
15
mg
|
Calcium:
104
mg
|
Iron:
1
mg