
Klassisk Bøf Lindstrøm serveret på smørstegt brød og toppet med spejlæg, – det er virkelig en oplagt konkurrent til den klassiske Pariserbøf.
Herhjemme elsker vi pariserbøf, det smager simpelthen fantastisk, og er noget vi bare aldrig bliver trætte af. Men oftest står vi også med en masse rester af det hakkede tilbehør, og i stedet for at smide dem ud, skal det selvfølgelig bruges i en skøn Bøf Lindstrøm.
Jeg har valgt at serveres den på smørstegt brød, for i dét bøfferne er stegt og skal hvile, smider jeg brødet på samme pande, og på den måde suger det en masse saft og smag til sig, – det er simpelthen SÅ lækkert.
Top det hele med et lækkert spejlæg, så bliver det ikke meget bedre.

Bøf Lindstrøm
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 800 g
hakket oksekød
- 120 g
syltede rødbeder, finthakket
- 3 spsk
kapers, finthakket
- 1
løg, finthakket
- 2
æg
- Salt (ca. 1 1/2 tsk) og peber
- 4 skriver brød
- 80 g
smør
- 2 spsk
olie
- 4
æg
Sådan gør du
- Bland hakket oksekød (det må gerne have ligget ud en 20-30 min.) med hakkede rødbeder, kapers og løg.
- Rør æggene i farsen og krydr med salt og peber.
- Form 4 lige stor bøffer, - det er vigtigt at farsen mases godt sammen, så fyldet ikke løsner sig.
- Smelt halvdele af smørret med en spsk olie på en pande ved middel varme, og lad det bruse let af inden bøfferne lægges på. Steg bøfferne til de er godt brunede og stegt som ønsket, - vi foretrækker at tage dem af når de er ca. 56 grader, hvorefter de trækker færdigt. Tag bøfferne af og lad dem hvile på en tallerken.
- På samme pande smeltes resten af smørret sammen med en spsk olie, og brødskiverne lægges herpå, - steg til de er gyldne og sprøde på begge sider.
- På en anden pande tilberedes 4 spejlæg ved helt svag varme, - smør panden med en smule olie og steg æggene til hviden er tilberedt. Ønsker man et mere sprødt spejlæg skrues der blot op for blusset.
- Top de sprøde brødskiver med bøffen og læg ægget ovenpå, - krydr med lidt peber og pynt evt. med lidt friske krydderurter.


