Opskrift på den lækreste Bøf Lindstrøm, saftig og med masser af smag.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
800g
hakket oksekød
120g
syltede rødbeder, finthakket
3spsk
kapers, finthakket
1
løg, finthakket
2
æg
Salt (ca. 1 1/2 tsk) og peber
4skriver brød
80g
smør
2spsk
olie
4
æg
Sådan gør du
Bland hakket oksekød (det må gerne have ligget ud en 20-30 min.) med hakkede rødbeder, kapers og løg.
Rør æggene i farsen og krydr med salt og peber.
Form 4 lige stor bøffer, - det er vigtigt at farsen mases godt sammen, så fyldet ikke løsner sig.
Smelt halvdele af smørret med en spsk olie på en pande ved middel varme, og lad det bruse let af inden bøfferne lægges på. Steg bøfferne til de er godt brunede og stegt som ønsket, - vi foretrækker at tage dem af når de er ca. 56 grader, hvorefter de trækker færdigt. Tag bøfferne af og lad dem hvile på en tallerken.
På samme pande smeltes resten af smørret sammen med en spsk olie, og brødskiverne lægges herpå, - steg til de er gyldne og sprøde på begge sider.
På en anden pande tilberedes 4 spejlæg ved helt svag varme, - smør panden med en smule olie og steg æggene til hviden er tilberedt. Ønsker man et mere sprødt spejlæg skrues der blot op for blusset.
Top de sprøde brødskiver med bøffen og læg ægget ovenpå, - krydr med lidt peber og pynt evt. med lidt friske krydderurter.