
Lækre bløde og saftige gulerodsboller med solsikke og hørfrø, de smager simpelthen fantastisk og er så nemme at lave.
Opbevar dem i en lufttæt pose, så holder de sig bløde og friske i flere dage.

Bløde gulerodsboller med solsikke og hørfrø.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 3 dl
lunken vand
- 2
store gulerødder, groftrevet (ca. 150 g)
- 100 g
solsikkekerner
- 50 g
hørfrø
- 600 g
hvedemel
- 1
æg
- 40 g
smør
- 1 spsk
honning
- 1 1/2 tsk
salt
-
Mælk til pensling
-
Lidt olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter gulerod, solsikke, hørfrø, honning og æg, og rør det godt sammen.
- Tilsæt melet sammen med salt, lidt ad gangen og rør dejen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
- Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. Hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud, - den skal nok samle sig, men det tager tid.
- Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri, - det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Del dejen i 16 lige store stykker, ca. 80 g/stk, og form dem til boller. Spænd gerne dejen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
- Lad bollerne efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
- Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har dampprogram i din ovn kan det med fordel bruges.
- Lad bollerne køle af på en bagerist inden de pakkes i lufttætte poser.

Hvilken type hvedemel bruger du til bollerne? Altså hvor meget protein? De ser bare mega lækre ud og skal helt sikkert prøve at bage dem!
Hej Amanda
Tusind tak, det er jeg virkelig glad for at høre, de smager også fantastisk kan du tro
Til boller som disse og f.eks. klassisk franskbrød med birkes bruger jeg oftest hvedemel nr 1 fra Kornbymølle eller en anden god hvedemel, der ligger med et protein indhold på 12% Når jeg bager koldhævet bruger jeg ofte gerne en god manitoba hvedemel
God fornøjelse og rigtig god weekend☀️
Mvh Dianna
Hmm har gjort som du sagde (ikke mere mel ) men hold da op de blev klistrede og kunne slet ikke formes fine runde Såå næste gang må der tilføres mere mel
Hej Mette
Ej hvor mystisk, – jeg har bagt dem et utal af gange, uden dejen driller:(
Håber du har mod på at prøve igen:)
De bedste hilsner
Dianna
Bruger du varmluft eller alm ovn?
Hej Katja
Jeg bager helst med almindelig ovn, eller bruger dampprogram (specielt brød program) på min ovn 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Kan man undlade honning
Hej Emily
Ja det kan du sagtens, – du kan erstatte med sukker eller sirup.
Gæren omdanner sukkeret til en form for gas, – så du starter hæve processen med det samme.
Men du kan sagtens helt undlade hvis du ønsker det.
Dbh Dianna
Hej.. kan disse boller koldhæve natten over på køl?
Hej Dorthe
Det kan du sagtens ja 🙂
reducer mængden af gør til 12-14 gram, og lad gerne lige dejen hæve på køkkenbordet 30 minutter inden den kommer på køl 🙂
Kh Dianna