Disse blåbærmuffins er det perfekte miks af friskhed og sødme.
Med et skønt twist af citron og lækker hvid chokolade får du en smagsoplevelse, der både er let og fyldig. Den milde vanilje binder smagene sammen og giver en skøn rundhed.
De her blåbærmuffins er svampede og holder sig friske og lækre i flere dage, hvis de opbevares i en tætsluttende pose eller boks ved stuetemperatur. Servér dem som de er, eller pynt dine blåbærmuffins med et drys flormelis, glasur eller en oste/smør creme for et ekstra lækkert touch.
Perfekte til eftermiddagskaffen eller som en sød overraskelse i madpakken.
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g sukker
- 3 æg, stuetemperatur
- 150 g smør
- 2 dl mælk
- 225 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 1/2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 1/2 dl friskpresset citronsaft
- 1 citron, fintrevet skal heraf
- 100 g blåbær
- 60 g hvid chokolade, grofthakket
- Evt. flormelis til toppen
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde, hæld mælken heri og lad det blive lillefinger varmt.
- Pisk imens æg og sukker til en luftig creme.
- Tilsæt alle de tørre ingredienser, mælk og smørblandingen, citronsaft og citronskal, og pisk det hurtigt, men grundigt, sammen – gør det evt. af et par omgange.
- Hæld dejen på muffinforme, og fordel blåbær og hvid chokolade på toppen.
- Med skaftet af en ske eller lignende swirles fyldet rundt, så det bliver blandet ind i dejen.
- Bag dine muffins i en forvarmet ovn ved 190 grader, almindelig varme, i ca. 20-22 minutter.
- Lad dem køle af inden de serveres, og drys evt. med flormelis på toppen.