
Nemme og lækre spyd med krydret kylling og den lækreste chilimayo.
De her spyd findes i et utal af varianter, – de er super populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. De smager vanvittig godt, og så er de drøn nemme at lave.
Kyllingen krydres og tilberedes i Airfryer, og smørres derefter med en spicy mayo. Den glacer nærmest kyllingen, så den bliver snasket og smushi.
Spydene kan også tilberedes i ovn, på pande eller grill.
Server dem til en portion kogte ris, til en sprød salat, til en pastasalat eller i en wrap. De er så lækre, – og du kan jo med fordel lave ekstra mayo til at dyppe kødet i.
Kyllingespyd i Airfryer – Bang bang chicken skewers
Du kan tilberede dine bang bang kyllingspyd i Airfryer, – nemt og hurtigt. Du kan med fordel lægge et stykke bagepapir i bunden, så slipper du for rengøring. Du skal naturligvis være sikker på at din Airfryer tåler dette, – det kan variere.
I nogle Airfryers vil det være nødvendigt at vende spydende for en mere jævn tilberedning, – så tjek dem halvvejs igennem tiden. Jeg vender ikke mine undervejs.

Bang Bang kyllingespyd – Krydrede kyllingespyd med spicy mayo
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Krydret kylling
- 600 g kylling, – bryst eller inderfilet
- 1 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1 1/2 tsk løgpulver
- 1 1/2 tsk paprika
- 1 tsk mild chilipulver (kan undlades)
- 1 spsk tørret persille (eller frisk)
- 3 spsk olie
- Salt og peber
Spicy mayo
- 1 dl mayonnaise
- 1/2 lime, saften heraf
- 2 spsk sød chilisauce (thai)
- 1-2 tsk spicy chilisauce (kan undladees)
- 1 tsk honning
- 1 spsk tørret persille (eller frisk)
Derudover
- 8 spyd – lad dem trække i vand i ca. 20 min.
- Hakket persille til pynt
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Skær kyllingen i tynde strimler, – enten på den lange led eller den smalle. Bruger du inderfilet halveres disse stykker, så de bliver tyndere.*Du kan også skære det i tern.
- Bland krydderierne og vend kyllingen heri. Krydr med salt og peber, og vend det hele i olien.
- Sæt kyllingen på spyddene ved at folde den, så den ligger i lag. Skub det sammen så det sidder tæt, men mas det ikke.
- Tilbered spydene i airfryer i ca. 10-12 minutter ved 200 grader, – eller i ovn i ca. 10-12 minutter ved 215 grader.*Tiden kan variere alt efter hvilken airfryer eller ovn der benyttes, samt tykkelse på stykkerne – så tjek til dem løbende.
- Bland ingredienserne til mayonnaisen, og pensl den på de varme spyd.
- Drys med friskhakket persille og server.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

burde ikke skrive det men pommes frites og tomatsalat er genialt tilbehør