Bagt spidskål med fetacreme og bacon - Cremet og sprødt tilbehør

Bagt spidskål med fetacreme og knust bacon

Bagt spidskål med fetacreme og knust bacon
Bagt spidskål på bund af fetacreme - med knust bacon og grønt.
Bagt spidskål med fetacreme og bacon - Cremet og sprødt tilbehør

Her får du en fantastisk kombination af sprødhed, cremethed og salt bacon-knas.
Dette bagte spidskål med fetacreme og bacon er både enkel at lave og fyldt med smag, der gør den perfekt som tilbehør til grill eller som en selvstændig ret med f.eks. stegte kartofler. Også perfekt til en dele forret.

Spidskålen skæres i kvarte, dryppes med olivenolie og krydres med salt og friskkværnet peber, inden det bages i ovnen, til det er mørt med let sprødt i kanterne.
Imens steges bacon sprødt, drænes på fedtsugende papir og hakkes fint, så du får et lækkert bacon-crunch.
Fetacremen laves af feta, græsk yoghurt, citronsaft, hvidløg, salt og friskkværnet peber, som blendes til en blød, cremet konsistens.

Når spidskålen er bagt og let afkølet, anrettes den oven på et lag af fetacreme og toppes med bacon-crunch og lidt frisk grønt – f.eks. persille eller mikrogrønt – for både smag og farve.

Det er drøn nemt og hamrende lækkert. Opskrift på bagt spidskål med fetacreme finder du herunder.

Bagt spidskål med fetacreme og bacon - Cremet og sprødt tilbehør

Bagt spidskål med fetacreme og knust bacon

Bagt spidskål på bund af fetacreme – med knust bacon og grønt.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bagt spidskål, Feta dip, Fetacreme
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Ingredienser

  • 1 spidskål
  • 100 g bacon i skiver
  • 150 g feta
  • 200 g græsk yoghurt
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 citron, saften heraf
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt grønt til toppen

Sådan gør du

  • Skær spidskålen i kvarte, og læg stykkerne i et ovnfast fad, med skærefladen opad. Brug lidt olie i bunden – eller et stykke bagepapir. 
  • Dryp spidskålen med olie og krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
  • Imens steges baconen sprød på en pande eller i ovnen.
    lad det trække på lidt køkkenrulle og hak det derefter fint.
  • Hæld fetaen i en minihakker sammen med et par spiseskefulde yoghurt, hvidløg, og citronsaft. Blend til du har en ensartet creme – tilsæt evt. et par spiseskefulde yoghurt mere hvis der er behov for det.
  • Krydr med friskkværnet peber og en smule salt hvis der er behov for det, og hæld resten af yoghurten ved.
    Blend det hurtigt sammen – ikke for længe, så kan fetacremen blive tynd.
  • Smør fetacremen ud på et fad, og læg de let afkølede bagte spidskål på toppen.
  • Drys med hakket bacon og lidt grønt og server straks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)