Bagt spidskål på bund af fetacreme - med knust bacon og grønt.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Bagt spidskål, Feta dip, Fetacreme
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 235kcal
Ingredienser
1spidskål
100gbacon i skiver
150gfeta
200ggræsk yoghurt
1-2fedhvidløg
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Lidt grønt til toppen
Sådan gør du
Skær spidskålen i kvarte, og læg stykkerne i et ovnfast fad, med skærefladen opad. Brug lidt olie i bunden – eller et stykke bagepapir.
Dryp spidskålen med olie og krydr med salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 20-25 minutter.
Imens steges baconen sprød på en pande eller i ovnen. lad det trække på lidt køkkenrulle og hak det derefter fint.
Hæld fetaen i en minihakker sammen med et par spiseskefulde yoghurt, hvidløg, og citronsaft. Blend til du har en ensartet creme – tilsæt evt. et par spiseskefulde yoghurt mere hvis der er behov for det.
Krydr med friskkværnet peber og en smule salt hvis der er behov for det, og hæld resten af yoghurten ved. Blend det hurtigt sammen – ikke for længe, så kan fetacremen blive tynd.
Smør fetacremen ud på et fad, og læg de let afkølede bagte spidskål på toppen.
Drys med hakket bacon og lidt grønt og server straks.