Opskrift på den nemmeste aspargestærte med en lækker ricotta creme på en sprød butterdejs bund.
Ret Frokost, Hovedret, Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1rullebutterdej
300gfriske grønne asparges, gerne tynde- Ca. 30 stk
150gricotta
35 gparmesan, fintrevet
1fedhvidløg, presset eller revet
1/2citron, saft og fintrevet skal
2spsksesam
Salt og peber
Olie
Evt. frisk timian til toppen
Sådan gør du
Smør et stykke bagepapir med en smule olie og rul butterdejs rullen ud herpå.
Rids butterdejen med en kniv, ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt, - ikke dybt, kun lige en fin ridse.
Drys kanten med sesam og forbag butterdejen i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Skær enderne af de grønne asparges, - de skal gerne være lige lange og passe med målene inde i tærte "udskæringen".
Blancher de grønne asparges i en smule let saltet vand på en pande i 3-4 min. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand og dup dem tørre i et viskestykke
Rør ricottaen sammen med parmesan, hvidløg, citron skal og saft, og smag til med salt og peber.
Smør ricotta cremen ud på den let afkølede butterdejs bund. Smør den ud med bagside af en ske, - undlad så vidt muligt at løfte skeen for meget så du trækker dejen op. Smør i bløde bevægelser, ud til den ridse du har lavet i dejen. Har du lavet ricotta cremen på forhånd og haft den på køl, så skal den lige have lidt temperatur inden du smør den på - ellers er den får hård at smøre ud på den porøse bund.
Læg de grønne asparges oven på ricotta cremen, - læg dem skiftevis med hovedet den ene og anden vej.
Pensl de grønne asparges med en smule olie, drys med lidt salt og peber, og bag tærten videre i ca. 10-14 min., - fortsat ved 200 grader.