
Klassisk andesauce til julemiddagen. Andesaucen er lavet på stegesky fra anden, – men du kan også købe en andefond.
Jeg hører tit mange fortælle, at de aldrig har lavet en opbagt sauce. Men det er simpelthen så nemt, og kan faktisk ikke gå galt.
Bliver saucen for tyk, kan du tilsætte mere væde, og skulle den blive for tynd, så kan du røre en smule maizena/saucejævner i, – det har jeg altid stående i køkkenskuffen.
Andesteg med andesauce er en klassiske til juleaften, og mortensaften, – så steger du en and, så brug stegeskyen herfra.
Alternativt kan du købe en andefond i supermarkedet.
Herunder finder du min opskrift på andesauce, – jeg håber du vil prøve den.

Andesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl stegesky fra anden/andefond
- 1/2 dl piskefløde, – evt. en sjat mere
- 2 tsk ribsgelé
- Salt og peber
- Kulør
Sådan gør du
- Smelt smørret i en lille gryde, og pisk melet ud heri.Lad det varme igennem et minuts tid imens der piskes.
- Tilsæt andefonden/stegeskyen fra anden lidt and gangen, og pisk det ind i saucen.
- Lad saucen koge igennem i 5-6 minutter, og tilsæt derefter fløden.
- Smag til med salt og peber, og juster farven med kulør.