Æggekage med kylling - Opskrift på nem og lækker æggekage

Æggekage med kylling og mozzarella

Nem, lækker og hurtig æggekage der fungerer perfekt både morgen, middag og aften.
Æggekagen kan med fordel laves med rester af kylling fra dagen før, – og ellers tager det ikke mange øjeblik at koge/stege et kyllingebryst.
Server den med et skive groft rugbrød og lidt sprød salat ved siden af.

Æggekage med kylling og mozzarella

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på æggekage med kylling, mozzarella og bacon.

Ingredienser

  • Æggemasse
  • 8 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk maizena
  • 2 tsk bagepulver
  • Salt og peber
  • Lidt olie
  • Derudover
  • 1-2 tilberedte kyllingebryster skåret i skiver, kogt eller stegt (eller anden reste kylling)
  • 8 skiver bacon
  • 1 bøffel mozzarella
  • 1 håndfuld ruccola

Fremgangsmåde

1

Varm en smule olie på en pande og steg baconen sprød. Læg baconen til side på lidt køkkenrulle og lad panden stå til æggemassen.

2

Pisk æggene sammen med mælk, maizena og bagepulver, og krydr med salt og peber.

3

Hæld æggemassen på den varme pande med bacon fedt, og lad den stå i 5 min ved middel varme.

4

Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min., - eller til massen er blevet fast.

5

Tag panden ud og top æggekagen med skiver af kylling og mozzarella revet i større stykker, og bag den videre i ca. 3-5 min.

6

Lad æggekagen hvile et øjeblik inden den toppes med masser af ruccola, bacon knækket i skiver og evt. sprød friséesalat.

Æggekage med kylling - Opskrift på nem og lækker æggekage
Æggekage med kylling – Opskrift på nem og lækker æggekage
Æggekage med kylling - Opskrift på nem og lækker æggekage
Æggekage med kylling – Opskrift på nem og lækker æggekage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*