
Porrer smager fantastisk, og de giver en skøn smag til den klassiske kartoffelmos.
Kog dem sammen med kartoflerne og pisk det hele godt sammen med en håndmixer, tilsæt smør og creme fraiche, så har du den bedste kartoffel/porre mos.

Kartoffelmos med porrer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg
kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern
- 2
store porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 50 g
smør
- 2 dl Kogevand fra kartoflerne
-
Salt
Sådan gør du
- Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
- Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
- Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
- Mosen er nu klar til servering.
Noter

Pingback: Opskrift på grillet oksemørbrad med champignon a la creme