Bløde chokoladeboller
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.Denne opskrift giver 24 boller.

De her chokoladeboller er super lækre, og virkelig nemme at lave. De holder sig lækre bløde og kan med fordel laves dagen i forvejen. Oftest serverer jeg dem som de er, men i dag skulle min datter dele fødselsdagsboller ud i skolen, og hun ville meget gerne have glasur og krymmel på, – og det var et kæmpe hit.

Bløde chokoladeboller
Opskrift på de bedste bløde chokoladeboller.Denne opskrift giver 24 boller.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hvedemel
- 50 g
smør, stuetemperatur
- 25 g
gær
- 2 1/2 dl
vand, lunken
- 80 g
god mørk chokolade 70%, groft hakket
- 1
æg
- 2 spsk
sukker
- 1 tsk
salt
-
Lidt olie til at forme bollerne med
-
Mælk til pensling
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker, salt og æg.
- Rør melet i lidt ad gangen.
- Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.
- Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe skålen. Det tager oftest 5-8 min. på maskine ved godt høj hastighed.
- Når dejen har samlet sig tilsættes chokoladen, – og denne æltes hurtigt ind i dejen med hænderne. Man kan med fordel trække dejen ud til en firkant, fordele chokoladen på fladen, rulle dejen sammen og derefter hurtigt ælte chokoladen ind i dejen.
- Saml dejen med lidt olie på hænderne, smør skålen med lidt olie og læg dejen tilbage i skålen.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Del den i 12 lige store stykker, ca. 80 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller. Forsøg så vidt muligt at holde chokoladen inden i bollerne, så ikke det får en brændt smag. Hvis dejen klistrer kan du smøre lidt olie på hænderne, det gør dejen meget nemmere at arbejde med.
- Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
- Pensl med mælk og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, – eller bage/damp program hvis man har det.
- Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.
Noter
Pynt evt. bollerne med en hurtig kakaoglasur og fint krymmel, børnene elsker det.
125 g flormelis
1-1 1/2 spsk kakao pulver
3-4 spsk vand
Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.
Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.
125 g flormelis
1-1 1/2 spsk kakao pulver
3-4 spsk vand
Bland ingredienserne i en skål og pisk dem godt sammen med et piskeris.
Brug ca. 1 tsk glasur til hver bolle og smør det let ud med undersiden af skeen. Drys med krymmel i alle regnbuens farver.

Virkelig lækre, mums siger jeg bare. Tilføjede dog en lille teske kanel til
Hej Nina
Uhmm det lyder også dejligt 🙂 Tak for din søde besked:)
Kh Dianna