
Opskrift på den lækreste hjemmelavede fish and chips, – panerede fiskestykker med pommes frites.
Jeg bruger gerne torsk når jeg laver fish and chips, da jeg godt kan lide konsistensen, – men brug den hvide fisk du foretrækker.
Ligeledes afhænger pommefritterne også af tiden herhjemme, nogle gange laver vi dem Heston Blumenthal style, andre gange kommer de en tur i ovnen med lidt olie og krydderier. Og skal det gå rigtig hurtig, så er det altså ingen skam at købe en pose ovn fritter i supermarkedet 😉

Fish and chips
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken
- 600 g
torskefilet
- 2 dl hvedemel
- 6 dl panko rasp
- 2
æg, sammenpisket
- 1 l smagsneutral olie - til at fritere i
-
Salt og peber
Pommes frites
- 1,2 kg
bagekartofler
-
Lidt olie
-
Salt
Tatarsauce
- 1 dl
god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
- 1 dl
creme fraiche 18%
- 1
skalotteløg, finthakket
- 1 bdt
dild, finthakket
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 syltede agurker, finthakket
- 2-3 spsk kapers, - finthakket
-
Salt og peber
Sådan gør du
Tatarsauce
- Rør creme fraiche sammen med mayonnaisen og tilsæt skalotteløg, kapers, syltede agurker og dild. Smag dressingen til med salt og peber og stil på køl til den skal bruges.
Pommes frites i ovnen
- Rens kartoflerne (jeg lader skrællen blive på), og skær dem ud i grove fritter.
- Skyd dem grundigt i rigeligt koldt vand, lad dem gerne trække i 15-20 min. i vandet og skyld igen.
- Dup kartoflerne tørre i et viskestykke og vender dem i en smule olie og krydr med salt.
- Bager dem i ovnen i ca. 350-40 min. ved 200 grader varmluft, til de er gyldne og sprøde.
Fisken
- Varm olien op til ca. 160-180 grader.
- Skær torskefileterne i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.
- Bland melet med lidt salt og peber og vend torskestykkerne heri. Vend derefter stykkerne i sammenpisket æg og til sidst i panko rasp.
- Friter fiskestykkerne til de er gyldne og sprøde.

Pingback: Tatarsauce - Opskrift på nem og lækker tatarsauce