Sous vide tilberedt flæskesteg serveret med sprød svær og frisk grønkålssalat. 
Jeg vil ikke kalde dette en egentlig jule ret, for den kan serveres året rundt. Serveres den i julen kan man servere den med lækre brunede kartofler, – alternativ kan man servere den med en almindelig kogt kartoffel, råstegte kartofler eller lignende.

Flæskesteg serveret med grønkålssalat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Flæskesteg
- 1 1/2 kg  
svinekam med ridset svær
 - 6 laurbærblade
 - 1 tsk  
koncentreret boullion, svin eller kalv
 - 3  
timian kviste
 -  
Groft salt
 -  
Peberkorn
 
Sauce
- 25 g  
smør
 - 1 1/2 spsk  
hvedemel
 - 5 dl Stegesky fra flæskestegen, spæd op med vand så du får
 - 2 tsk  
ribsgele
 -  
Salt og peber
 -  
Kulør
 -  
Evt. lidt piskefløde
 
Grønkålssalat
- 300 g  
grønkål, befriet fra stilkene, skyllet og grofthakket
 - 2  
røde æble, skåret i tern og dryppet med lidt citron
 -  1/2 skiver  
og dryppet med lidt citron
 - 1 1/2 dl  
perlebyg, kogt som anvist på posen og derefter skyllet i koldt vand (så undgår du at de klistrer sammen)
 - 1 store håndfuld  
valnødder, halveret
 - 1 håndfuld  
tørrede tranebær
 -  3/4 dl  
olivenolie
 -  1/4 dl  
hvidvinseddike
 - 1 spsk  
honning
 -  
Salt og peber
 
Sådan gør du
Flæskestegen
- Befri stegen for sværen, sørg for at sværen forbliver i et stort stykke. Puds evt. stegen af, – vi pudsede den af for alt fedt så vi stod med et reelt stykke kød.
 - Gnid stegen med salt og vakuum pak den med laurbærblade, timiankviste, peberkorn og bouillonen.
 - Tilbered stegen i ca. 6 timer ved. 59 grader, – den kan godt stå lidt længere uden det gør noget.
 
Sprøde flæskesvær
- Bring stykket af svær i kog i en stor gryde med rigeligt godt saltet vand, og lad dem koge i 20 min.
 - Læg stykket af svær på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt. Placer et stykke bagepapir ovenpå sværen og læg endnu en bageplade ovenpå, så sværen ligger i spænd og ikke kan “krølle” under tilberedning. Læg evt lidt vægt i en øverste bageplade, – en pizzasten eller lignende.
 - Bag sværen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min.
 - Fjern den øverste bageplade samt bagepapiret og bag sværen videre i ca. 30-40 min., – tiden afhænger af sværens tykkelse. Giv dem evt. lidt grill, men hold øje så de ikke bliver brændte.
 - Tag sværen ud og lad dem hvile et øjeblik inden de skæres ud.
 - Lad også stegen hvile et øjeblik inden den skæres ud, – husk at gemme saften fra stegen hvis der skal laves en sauce, den indeholder en masse lækker smag.
 
Grønkålssalat
- Bland olivenolie med hvidvinseddike og honning og smag til med salt og peber.
 - Bland grønkål med de røde æbler, kogt perlebyg, tranebær og valnødder og vend marinaden heri.
 - Anret salat i en stor tallerken eller et fad, og fordel skiver ef det grønne æble i salaten.
 - Server straks mens salaten er sprød og lækker.
 
Saucen
- Smelt smørret og rør melet ud heri.
 - Tilsæt stegeskyen lidt ad gangen og pisk saucen grundigt.
 - Lad saucen koge godt igennem i ca. 5 min. og lad den derefter stå ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring. Hvis saucen bliver for tyk tilsættes yderligere vand, stegesky eller en smule piskefløde.
 - Smag saucen til med salt og peber og giv den farve med lidt kulør.
 
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.



        