
Lækre luftige æbleskiver, – dejlig sødme og en snert af citron.
Æbleskiver smager vidunderligt året rundt, men særlig julen hører der sig altså æbleskiver til.
Disse er lavet med citron og vaniljesukker, – prøv også at tilsætte et godt nip kardemomme, det smager virkelig dejligt i æbleskiverne.

Æbleskiver
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g
hvedemel
- 5 dl
kærnemælk
- 50 g smeltet smør, afkølet
- 3
æg
- 1/2 citron, fintrevet skal og saft heraf
- 1 spsk
sukker
- 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk
natron
- 1/2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
-
Smør til stegning
- Evt. en smule kardemomme
Sådan gør du
- Del æggene i hvider og blommer.
- Pisk æggehvider og sukker stive og stil dem til side.
- Bland mel, bagepulver, natron og vaniljesukker sammen, og pisk kærnemælken i ad et par omgange.
- Pisk derefter æggeblommerne i, derefter den smeltede afkølede smør, citronsaft og skal.
- Vend de piskede æggehvider forsigtigt i dehen.
- Smelt lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, og fyld hvert hul op, gerne så der er en bue på toppen, - på den måde får du flotte runde æbleskiver.Du kan også fylde hullerne 3/4 dele op, og vende æbleskiven en halv omgang når de har sat sig. Fyld så hullet med den mængde dej der måtte mangle, og vend dem hele vejen rund og bag dem færdige på den anden side.*Lad dem bage ved lidt over middel varme og vend dem med en strikkepind eller lignende, når de er fine gyldne.
- Når de er finde gyldne kan du forsigtige flytte dem lidt rundt i hullerne - så alle sider bliver flot bagt.
- Server med syltetøj, sukker og flormelis.
