Opskrift på de bedste æbleskiver.Denne opskrift giver ca. 24 stk
Ret Dessert
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime
Servings 8Personer
Author Dianna
Ingredienser
300g
hvedemel
5dl
kærnemælk
50gsmeltet smør, afkølet
3
æg
1/2 citron, fintrevet skal og saft heraf
1spsk
sukker
1 1/2tskvaniljesukker
1tsk
natron
1/2tsk
bagepulver
1nip
salt
Smør til stegning
Evt. en smule kardemomme
Sådan gør du
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk æggehvider og sukker stive og stil dem til side.
Bland mel, bagepulver, natron og vaniljesukker sammen, og pisk kærnemælken i ad et par omgange.
Pisk derefter æggeblommerne i, derefter den smeltede afkølede smør, citronsaft og skal.
Vend de piskede æggehvider forsigtigt i dehen.
Smelt lidt smør i hvert hul på æbleskivepanden, og fyld hvert hul op, gerne så der er en bue på toppen, - på den måde får du flotte runde æbleskiver.Du kan også fylde hullerne 3/4 dele op, og vende æbleskiven en halv omgang når de har sat sig. Fyld så hullet med den mængde dej der måtte mangle, og vend dem hele vejen rund og bag dem færdige på den anden side.*Lad dem bage ved lidt over middel varme og vend dem med en strikkepind eller lignende, når de er fine gyldne.
Når de er finde gyldne kan du forsigtige flytte dem lidt rundt i hullerne - så alle sider bliver flot bagt.