
Grydebrød er så nemme at lave, og så smager de bare super godt. Det her har jeg eksperimenteret lidt med af flere omgange, og det er blevet super godt. Det er blødt og saftigt indeni og har den lækreste sprøde skorpe.
Jeg vil til enhver tid anbefale at man bruger en støbejernsgryde, den holder rigtig godt på varmen og fungerer helt fantastisk til grydebrød.

Lækkert grydebrød med havre
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 4 dl
lunken danskvand
- 100 g
grahamsmel
- 350 g
hvedemel
- 1 dl
havregryn
- 1 1/2 tsk
salt
- 2 spsk
olivenolie
-
Lidt havregryn til toppen
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunken vand.
- Tilsæt olivenolie, hvedemel, grahamsmel, havregryn og salt og rør dejen hurtigt sammen.
- Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 2 timer.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
- Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden, og hæld dejen ned i midten af gryden, og drys et fint lag havregryn på toppen.
- Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 25 min.
- Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
- Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.
Tak – brødet smager virkeligt godt!
Jeg reducerede gærmængden til 7 gram og lod dejen hæve 1/2 time på køkkenbordet og natten over i køleskabet.
Hej Jakob
Ej hvor dejligt at høre – tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna