
Lækre ristede edamamebønner med soya og hvidløg.
Er du vild med de lækre edamamebønner man kan få på Sticks, – så skal du prøve denne opskrift.
De er drøn nemme at lave, og kræver kun 3 ingredienser og en smule olie.
Soya ristede edamame bønner er blevet en fast snack, eller del af vores tilbehør herhjemme. Vi får dem virkelig ofte, og jeg bliver aldrig træt af dem, – de smager virkelig godt.
De fungerer fantastisk som en snack til et glas kølig hvidvin, – og her taler årstiden jo kun for os når solen står højt på himmelen.
Når årstiden tillader det laver jeg dem også gerne på grillen, – på en stegeflade eller med en pande på grillen.
Soyaristede edamamebønner kan laves på under 10 minutter, – de kan serveres som de er, eller toppes med lidt sesam, lime og/eller citron – gerne grillet citron.
Hvordan spises soyaristede edamamebønner?
Du skal KUN spise det der er indeni skallerne 🙂 Du skal nærmest bide/mase bønnerne ud med tænderne og læberne.
Når bønnerne er tilberedt sidder der masser af smag i skallerne fra både soya og hvidløg, – og alt den lækre smag får du med, når du bider/maser bønner ud med munden.
Det smager ustyrlig godt, – men ha lige lidt papir eller en klud klar til fingrene;-)

Soya ristede edamame bønner med hvidløg
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
pose edamame bønner, i skal
- 1/2 dl
soya
- 4 fed hvidløg, presset eller revet
- Olivenolie
- Evt. sesam og lime eller citron
Sådan gør du
- Overhæld de frosne edamame bønner med koldt vand, og lad dem trække til de er optøede. Det tager kun et øjeblik hvis du skifter vandet et par gange. Hæld vandet fra.
- hæld en sjat olie på en pande, og varm det op ved høj varme.
- Når panden er varm hældes edamamebønner på.Lad dem stege i 3-4 minutter, fortsat ved høj varme, - vend dem undervejs.
- Skru ned til middel varme, og skub bønnerne ud til siden.
- Tilsæt en smule olie på midten af panden, og steg hvidløget af i små 30 sekunder, - det må gerne brune, men ikke brænde. Rør i det så hvidløget blive godt varmet igennem.
- Vend derefter hvidløg og edamamebønner godt sammen, og hæld soyaen over.
- Lad soyaen bruse godt igennem, - vend edamebønnerne godt rundt på panden, og lad dem stå ved middel varme, til soyaen har samlet sig om skallerne.
- Server edamamebønnerne som de er, eller top med sesam og evt. lime eller citronsaft.

Hejsa
Så skallen spises også?
Hej Anita
Nej skallen skal du ikke spise. Du hælder marinaden over bønnerne med skal, – når du så spiser dem, bider du nærmest bønnerne ud af skallen, – og derfra får du så den lækre marinade med 🙂
De bedre hilsner
Dianna
Wow, de er gode. Det er ikke sidste gang vi har lavet dem.. Vi spiste dem som snack til rosé og synes de fungerede mindste ligeså godt chips, hvis ikke bedre..
JEG ER VILD MED DEM HER!!! Hold nu op, hvor er de gode
Hej Birgit
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Skal den halve citron grilles i skiver eller hvordan?
Hej Louise
Det er ikke et must at grille citronen, – jeg synes blot den bliver mere juicy når den får lidt varme, så jeg griller den bare på skærefladen 🙂
Kh Dianna
Kan man lave dem uden skallen?
Hej Astrid
Jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens du kan 🙂
Kh Dianna