Opskrift på ristede edamame bønner med soya og hvidløg.2-4 personer alt efter hvordan de serveres.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Japansk
Nøgleord Edamamebønner
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 2personer
Author Dianna
Ingredienser
1
pose edamame bønner, i skal
1/2dl
soya
4fedhvidløg, presset eller revet
Olivenolie
Evt. sesam og lime eller citron
Sådan gør du
Overhæld de frosne edamame bønner med koldt vand, og lad dem trække til de er optøede. Det tager kun et øjeblik hvis du skifter vandet et par gange. Hæld vandet fra.
hæld en sjat olie på en pande, og varm det op ved høj varme.
Når panden er varm hældes edamamebønner på.Lad dem stege i 3-4 minutter, fortsat ved høj varme, - vend dem undervejs.
Skru ned til middel varme, og skub bønnerne ud til siden.
Tilsæt en smule olie på midten af panden, og steg hvidløget af i små 30 sekunder, - det må gerne brune, men ikke brænde. Rør i det så hvidløget blive godt varmet igennem.
Vend derefter hvidløg og edamamebønner godt sammen, og hæld soyaen over.
Lad soyaen bruse godt igennem, - vend edamebønnerne godt rundt på panden, og lad dem stå ved middel varme, til soyaen har samlet sig om skallerne.
Server edamamebønnerne som de er, eller top med sesam og evt. lime eller citronsaft.