Grønkålssalat med quinoa, bagte gulerødder, æbler og sprød serrano – fyldig og smagfuld efterårssalat.
Den her grønkålssalat er virkelig en af dem, der både mætter, smager helt fantastisk og ser smuk ud på tallerkenen.
Jeg laver den på en base af grofthakket grønkål og rød quinoa, og så tilsætter jeg bagte gulerødder og sprøde ovnristede kikærter, som begge er vendt med olie, tørret timian, salt og friskkværnet peber og bagt i ovnen til de er gyldne og lækre.
Imens de køler lidt af, bager jeg serrano-skinken, som bliver helt sprød og klar til at blive knækket over salaten.
Til sidst samles det hele – grønkål, quinoa, bagte gulerødder og kikærter og friske æbletern. Det hele vendes med en cremet sennepsvinaigrette, som binder smagene sammen på den mest lækreste måde.
Når salaten er anrettet, topper jeg med den sprøde, saltede serrano i store stykker – det giver det sidste crunch og smagsløft.
Det er en salat med sødme, salt, fylde og tekstur, og den fungerer både som selvstændig måltidssalat eller som tilbehør til f.eks. fjerkræ eller en god steg. Den er drønnem at lave og kan sagtens forberedes lidt i forvejen – bare vent med at komme den sprøde skinke på til sidst, så den holder sig knasende.

Grønkålssalat med bagte gulerødder, æble og sprød serrano
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Bagte gulerødder og kikærter
- 300 g gulerødder, i skiver
- 1 ds kikærter, drænet for væde
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
- Tørret timian
Derudover
- 1 dl rød quinoa
- 80 g serrano
- 150 g grønkål, grofthakket
- 2 æbler, skåret i tern
Vinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 1/2 spsk citronsaft
- 1 1/2 spsk mayonnaise
- 2 tsk wholegrain sennep
- 2 tsk honning
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fordel gulerødder og kikærter på en bageplade. Dryp med lidt olie og krydr med salt, friskkværnet peber og timian.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader, almindelig varme, i ca. 25 minutter. Lad det køle let af på bagepladen.
- Koge imens quinoaen som beskrevet på posen. Skyl derefter i rigeligt koldt vand og lad den dræne i en sigte.
- Bland også ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Når gulerødder og kikærter er færdige fordeles skinken på et stykke bagepapir. Dryp med olie og krydr med friskkværnet peber og bag det i ovnen, fortsat ved 220 grader, i cirka. 6-8 minutter. Imens samles salaten.
- Hæld grønkål, bagte gulerødder og kikærter, quinoa og æbler i en skål. Fordel vinaigretten på toppen, gem en smule, og vend salaten godt sammen.
- Anret salaten på et fad, knæk den sprøde serrano og fordel den på toppen og dryp med den sidste vinaigrette. Krydr med friskkværnet peber og server.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

