Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder

Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder

Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder
Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder
Opskrift på lækre æltefri boller med tranebær og hasselnødder.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Koldhævede boller med tranebær og hasselnødder – nemme, æltefri og fyldt med smag.

De her koldhævede boller med tranebær og hasselnødder er et kæmpe hit hjemme hos mig – og det bedste er, at de er helt æltefri og super nemme at bage.

Dejen laves dagen før og hæver langsomt i køleskabet natten over. Det giver en bolle med massere af smag og en let sej, rustik krumme, som man kun får ved langtidshævning. De er bagt på ren hvedemel, tilsat lidt honning, grofthakkede hasselnødder og søde tranebær, som giver den fineste balance mellem sødme og knas – lidt som en müeslibolle med julefornemmelser.

Bollerne er perfekte til morgenmaden, brunchbordet eller som et lækkert mellemmåltid i løbet af dagen. Smager skønt med både smør og ost – og så kan de sagtens holde sig friske i 3-4 dage i en tætlukket pose ved stuetemperatur. De egner sig også super godt til at komme i fryseren – og skal de lunes, så giv dem 5-8 minutter i ovnen ved 200 grader.

Nemt, lækkert og smækfyldt med smag – præcis som en god bolle skal være.

Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder

Koldhævede æltefri boller med tranebær og hasselnødder

Opskrift på lækre æltefri boller med tranebær og hasselnødder.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jule opskrifter, Koldhævede boller, Æltefri boller
Samlet tid: 14 timer
Ændre antal10 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 2 spsk honning
  • 2 spsk olie
  • 525 g hvedemel
  • 12 g salt
  • 80 g hasselnødder, grofthakket
  • 60 g tørrede tranebær
  • Sesam og havregryn til toppen

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Dag 1

  • Dejen røres sammen direkte i skålen den skal hæves i – jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt honning.
  • Bland mel og salt, og rør det i ad et par omgange. Tilsæt også tranebær og hasselnødder. Rør dejen godt sammen med en ske og sørg for at melet er rørt godt ind i dejen. Fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
    Synes du dejen virker for fast, kan du tilsætte op til 1/2 dl ekstra vand – tilsæt lidt af gangen. De forskellige meltyper suger forskelligt.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad dejen blive i bøtten.
    Jeg bruger bagestål til disse boller, det skal varmes med op i ovnen – alternativt kan du varme bagepladen med op i ovnen.
  • Dyp en spiseske i koldt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Du skal ende med 8-10 boller pr. portion.
    Du kan evt. lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Drys toppen af dejen med f.eks. havregryn eller sesam, og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka. 18-20 minutter.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose. Bollerne kan også fryses.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)