Stjernebrød med ost – Fyldt med hvidløgsost og to slags revet ost

Stjernebrød med ost

Stjernebrød med ost – Fyldt med hvidløgsost og to slags revet ost
Stjernebrød med ost
Opskrift på det smukkeste stjernebrød med oste.
6-8 personer.
Ingen bedømmelser

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Stjernebrød med ost – det lækreste ostebrød. Perfekt til julens hygge – eller brunchbordetåret rundt.

Det her stjernebrød med ost er virkelig lækkert, og det smager lige så godt, som det ser ud. Det er den klassiske version af stjernebrødet, som mange kender fra julen – men her i en salt version, hvor den søde remonce er skiftet ud med cremet hvidløgsost og to slags revet ost.

Dejen er en blød og luftig gærdej, som efter hævning deles i fire og rulles ud til flade cirkler. Så smører du hver lag med hvidløgsost og drysser med ost, samler det hele og skærer det til de klassiske strimler, der foldes til en smuk stjerne. Det er nemmere end det ser ud, og jeg har selvfølgelig lavet en video, der viser hvordan – du finder den lige over opskriften.

Det her ostebrød er genialt til alt fra julemorgenmad og brunch til hyggelige sammenkomster med venner og familie, til supper og salater – og så kan det sagtens laves dagen før og varmes let op. En smagfuld, blød og cheesy favorit, der helt sikkert bliver et hit på bordet.

Valg af ost – brug det du elsker, eller har i køleskabet

I den her opskrift har jeg brugt en smagfuld kombination af hvidløgsost og to slags revet ost – gouda og lagret havarti – og det giver virkelig en lækker, cremet og fyldig smag. Men du kan nemt tilpasse opskriften, alt efter hvad du har lyst til, eller hvad der lige er i dit køleskab.

Hvis du ikke er vild med hvidløgsost, eller du bare vil prøve noget andet, så kan du sagtens bruge en pikant flødeost, chiliflødeost eller en mere neutral naturel flødeost – alle varianter fungerer super godt.

De revede oste kan du også lege med. Prøv f.eks. mozzarella, parmesan, vesterhavsost eller hvad du lige har liggende. Det vigtigste er, at du rammer en god balance mellem smag og konsistens – og bruger det, du selv synes er lækkert.

Stjernebrød med ost – Fyldt med hvidløgsost og to slags revet ost

Stjernebrød med ost

Opskrift på det smukkeste stjernebrød med oste.
6-8 personer.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Jule opskrifter, Julebag
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ændre antal8 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 dl lunken mælk
  • 1 spsk honning eller sukker
  • 1 æg
  • 440 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g blødt smør

Fyld og topping

  • 150 g hvidløgs flødeost
  • 80 g lageret havarti, fintrevet
  • 50 g gouda, fintrevet
  • Sammenpisket æg til pensling
  • Sesam og birkes

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i mælken og tilsæt honning og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt det lidt ad gangen, og rør dejen, på maskine, til alt melet er æltet ind i dejen.
  • Tilsæt derefter smørret i tern, og ælt dejen godt igennem, til den slipper kanterne. Det tager 5-8 minutter alt efter styrke på maskinen.
    Smør hænderne med lidt olie eller fugt dem med lidt vand, form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
  • Del dejen i 4 lige store stykker, og form disse til boller. Mas hver bolle let flad, og rul dem ud på et let meldrysset bord til cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
  • Smør 3 af fladerne med flødeost – lad den sidste være neutral.
  • Læg den ene cirkel med flødeost på et stykke bagepapir, og fordel halvdelen af havartiosten herpå. Læg den næste cirkel med flødeost på toppen, og drys denne med gouda. Læg nu sidste cirkel med flødeost på toppen, og drys denne med det sidste havarti. Alle cirkler med flødeost skal vende med flødeosten opad. Slut af med den sidste cirkel som er neutral og mas cirklerne let sammen.
    *Jeg flytter først cirklen til en bageplade når den er skåret og skal til at formes til en stjerne – jeg flytter nemt bagepapiret til bagepladen med en pizzaspade. Synes du det er bøvlet, kan du samle den på bagepladen fra start – naturligvis på bagepapir.
  • Læg en tallerken med en diameter på ca. 28 centimeter på toppen af dejen, og skær overskydende dej af, så du får en flot rund cirkel.
    Den overskydende dej kan du lige lave om til 2-3 snurrer.
  • Sæt et glas på cirka 6-7 centimeter i midten af cirklen, og snit nu dejen i 16 lige store strimler – ud fra glasset.
    Det gøres nemmest ved først at dele dejen i 4 lige store stykker, der hver deles i 2 og disse deles derefter i endnu 2 stykker. Fjern derefter glasset.
  • Flyt bagepapiret med dejen til en bageplade – hvis du ikke har samlet dejen herpå allerede.
  • Løft nu 2 "strimler", én i hver hånd, og sno dem 3 gange rundt – væk fra hinanden. Tryk enderne godt sammen på den høje led, så de slutter tæt i spidsen. Fortsæt til du er nået hele vejen rundt, og brødet ligner en stjerne.
    Se evt. videoen over opskriften.
  • Læg et let fugtigt klæde over toppen, og lad brødet efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Pensl stjernebrødet med sammenpisket æg, og drys med sesam og birkes.
  • Bag stjernebrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 16-18 minutter.
  • Lad det køle let af inden servering.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)