Ekkodalen & Ekkodalshuset

Kæmpe tarteletter og kæmpe naturoplevelser midt i Bornholms hjerte

Ekkodalen er en af Bornholms smukkeste og mest ikoniske naturoplevelser – og Ekkodalshuset ved indgangen til dalen er ligeså ikonisk for sine gigantiske tarteletter, hyggelige atmosfære og klassiske danske retter. Her får du både en skøn gåtur og en frokost, du sent vil glemme.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Ekkodalen & Ekkodalshuset
– Bornholms største tartelet og smukkeste dal

Vi var blevet tippet af vores venner Nina og Kim: “Hvis I tager til Ekkodalen, så SKAL I spise på Ekkodalshuset. Og ja, I SKAL have tarteletten.” Så det gjorde vi. Og det var en af de der oplevelser, hvor man nærmest griner lidt undervejs, fordi det hele er så gennemført og hyggeligt.

En tur til Ekkodalen

Vi startede dagen med en gåtur i Ekkodalen – Bornholms længste sprækkedal. Det er et dramatisk og frodigt landskab med stejle klippevægge og gamle bøgetræer, og det berømte ekko er faktisk rigtigt sjovt at prøve – især for børn og barnlige sjæle. Vi gik ad stierne blandt græssende køer, geder og får, og landskabet skifter hele tiden. Man mærker virkelig naturens storhed her.

Frokost i Ekkodalshuset – kæmpe tartelet og kæmpe hygge

Efter turen satte vi os til frokost i Ekkodalshuset, som ligger lige ved starten af dalen. Restauranten har eksisteret i over 100 år og bruges også til koncerter og events. Den har en lidt gammeldags, men enormt charmerende stil – med terrasse, have og masser af liv. Vi sad udenfor i solen og nød det hele.

Og maden? Jo, det blev selvfølgelig tartelet til pigerne – og hvilken tartelet! Over 500 gram hjemmelavet fyld og en håndbagt bund. Den var nærmest et måltid i sig selv. Jes er kæmpe pariserbøf-fan og skulle naturligvis have den – den var også virkelig god. Og han fik smagt pigernes tarteletter (der var rigeligt at dele), og den holdt hele vejen igennem. Smagfuld, cremet og helt klassisk i den bedste forstand.

Betjeningen var i øvrigt virkelig god – sød, opmærksom og hurtig.

Det spiste vi ved Ekkodalshuset

Ekkodalshuset serverer klassiske danske frokostretter – mange med et twist, men altid med et glimt i øjet. Her er et udpluk af menuen:

Vi fik:

Genlyds-Tartelet – 500 g fyld af hønsekød, asparges og lummert cremet sauce i håndbagt bund (Kr. 165,-)

Pariserbøf – klassisk anrettet med rå æggeblomme, kapers, pickles og rødbede (Kr. 149,-)

Dertil: Villa Mansay Chardonnay på glas (Kr. 158,-), danske moste og danskvand til pigerne

På menukortet finder du også:

Ekkoisten – roastbeef-smørrebrød med peberrod og rødbedesalat (Kr. 169,-)

Sildetallerken med husets egne marinerede sild (Kr. 149,-)

Varmrøget laks med rysteribs og nye kartofler (Kr. 155,-)

Genlyds okseburger og vegetarburger (Kr. 130–155,-)

Børnemenu med to små tarteletter eller børne-tapas (Kr. 84,-)

Der er desuden et flot udvalg af fadøl fra Svaneke Bryghus, naturmost, husets vine og bobler – herunder Sancerre rosé og Thienot Champagne.

Ekkodalen & Ekkodalshuset

Højdepunkter:

    • Beliggenhed: Lige ved indgangen til Ekkodalen, midt i Bornholms frodige indland

    • Hvad vi spiste: Tarteletter, pariserbøf, hvidvin og drikkevarer

    • Highlights: Den gigantiske tartelet, hyggelig udendørsservering og smuk natur lige udenfor døren

    • Pris og værdi: Vores frokost inkl. drikke kostede 937,- for to voksne og to børn – meget rimeligt for mad i denne kvalitet og størrelse

    • Stemning og service: Uformel og rigtig rar betjening, hurtig service og smil hele vejen rundt

Adresse

Ekkodalsvejen 5
DK-3720 Aakirkeby

Website

ekkodalshuset.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *