Restaurant på The Falcon Hotel

Eventyr, smag og safaristemning i Sandvig

Vi spiste middag som familie på The Falcon Hotel i Sandvig – og oplevede et sted, der balancerer atmosfære, lækre retter og børnevenlighed på smukkeste vis. En aften vi sent vil glemme.

Gourministeriet - Dianna Brinch
Dianna Brinch
Gourministeriet
TransBG

Restaurant Falcon
– Menu med smag, stil og plads til hele familien på Bornholm

Stemning og omgivelser

The Falcon Hotel er ikke bare en restaurant – det er et sted med sin egen fortælling. Det hele tager afsæt i ejeren, en passioneret jæger og eventyrer, som har brugt årtier på at samle på udstoppede dyr, falke, trofæer, kikkerter og rejseminder. Hotellet og restauranten er udsmykket med hans personlige samling, og man føler næsten, man træder ind i en ekspedition fra en anden tid.

Stemningen er varm og rolig – på trods af de mange genstande er det ikke rodet. Der er tænkt over hver en detalje, og selvom temaet er jagt, føles det hverken makabert eller overdrevet. Det er et sted, der både har kant og karakter – og som stadig formår at være rart at være i.

Vi sad ved et vinduesbord med udsigt over Østersøen, og børnene havde god mulighed for at bevæge sig lidt rundt, både indendørs og ude i haven, hvor der blandt andet er et stort skakspil og forskellige spil. 

Menukortet – marts-menuen

Menuen er sæsonbestemt og tilbyder faste 3‑, 4‑ eller 5-retters forløb. Retterne er fastlagt, men der er enkelte muligheder for tilvalg og skift – fx kulmule som alternativ hovedret. Man kan også købe vinmenu til.

Menuoversigt:

  • 5-retters – 595 kr.
    Tatar – Kyllingekonfit – Ost – Dessert: Timian & honning – Surprise
    + Vinmenu: 495 kr.

  • 4-retters – 495 kr.
    Tatar – Kyllingekonfit – Timian & honning
    + Vinmenu: 395 kr.

  • 3-retters – 395 kr.
    Kyllingekonfit – Timian & honning
    + Vinmenu: 295 kr.

  • 2-retters børnemenu – 225 kr.
    Frikadeller eller fiskefrikadeller med salat og rösti + surprise-dessert

Det spiste vi på Restaurant Falcon

Vi valgte ikke fast menu men sammensatte selv vores middag ud fra kortet. Det fungerede rigtig godt – og maden var ikke gourmet i klassisk forstand, men veltilberedt og fyldt med smag. Retterne var små og pæne, men der var ikke noget, der føltes “for lidt”. Der var tænkt over kombinationerne, og man blev mæt uden at blive tung.

Røget hellefisk (135 kr.):

Enkelt anrettet og rigtig fin i smagen. Fisken havde en mild røget kant og en god konsistens. Serveringen var afdæmpet – ingen overdreven pynt, bare god råvare og balance.

Oksetatar (135 kr.):

Tataren var grovhakket, hvilket gav den lidt mere tekstur. Den blev serveret med chilimayo og puffet majs – det gav både lidt varme og sprødhed. En solid og velsmagende forret.

Kyllingekonfit (235 kr.):

Klassisk ret, men virkelig godt lavet. Kyllingen var mør og gennemstegt uden at være tør, og skysovsen og puréen gav den varme og fylde. Jes var glad for den og delte lidt med mig.

Kulmule (285 kr. + 50 kr. tillæg):

Jeg valgte kulmule som hovedret, og den var stegt til perfektion. Kødet var fast, og der var fin balance med kartofler og grøntsager. Det hele blev serveret roligt og enkelt – uden dikkedarer.

Osteudvalg (125 kr.):

Tre oste, serveret med lidt honning og knækbrød. Gode smage, især den faste, lidt salte ost fungerede godt. Et godt alternativ til dessert, som Jes valgte.

Safran-is (125 kr.):

Den var cremet, og smagen af safran og hvid chokolade var subtil og velbalanceret. En dråbe olivenolie på toppen gav den et interessant twist. En ret anderledes dessert, men velfungerende.

Børnene:

Fik hver deres 2-retters børnemenu – den ene med frikadeller, den anden med fiskefrikadeller, begge med salat og rösti. De spiste det hele og var især glade for desserten, som var en lille surprise.

Vin og drikke:

Vi delte en flaske Chablis (500 kr.), tog et glas champagne hver (2 x 100 kr.), og bestilte Cola Zero (35 kr.) og en flaske vand (60 kr.).

Samlet pris: 2.525,30 kr. (inkl. alt)

Restaurantanmeldelse: The Falcon Hotel – Familievenlig middag med havudsigt i Sandvig

Højdepunkter:

  • Beliggenhed: Sandvig, Bornholm – med udsigt til Østersøen

  • Hvad vi spiste: Røget hellefisk, tatar, kulmule, kyllingekonfit, safran-is, osteudvalg, børnemenu

  • Highlights: Gennemtænkt indretning, velsmagende retter, plads til børn, god udsigt

  • Pris og vurdering: 2.525 kr. for to voksne og to børn – pris og kvalitet hænger godt sammen

  • Stemning og service: Afslappet og imødekommende, uden at være for uformel

Adresse

Strandvejen 99
3770 Allinge-Sandvig

Website

thefalconhotel.dk
info@thefalconhotel.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *