Pisket hytteost med bagte vindruer og hasselnødder - Cremet appetizer

Pisket hytteost med bagte vindurer og hasselnødder

Pisket hytteost med bagte vindurer og hasselnødder
Opskrift på lækker cremet hytteost dip med bagte vindruer, hasselnød og timian.
Pisket hytteost med bagte vindruer og hasselnødder - Cremet appetizer

Pisket hytteost med bagte vindruer og hasselnødder – cremet, sødt og sprødt.

Den her lille ret er sådan en, jeg laver igen og igen – fordi den er cremet, frisk, sød, sprød og fuld af kontraster, der bare spiller sammen på den bedste måde.

Hytteosten piskes i en minihakker, så den bliver let, luftig og helt silkeblød – perfekt til at smøre ud på en tallerken. Ovenpå kommer bagte vindruer med honning og timian, der karamelliserer i ovnen og får en dyb, sødlig smag.
Top det hele med ristede hasselnødder, der giver knas og lidt kant – og så har du en ret, der både er nem at lave og ser ud af meget.

Perfekt som appetizer til gæster, delefrokost på en lun dag, eller bare som en snack til et glas kold hvidvin i solen.
Du kan også smøre den på små crostini, hvis du vil lave små serveringer – eller bare sætte hele tallerkenen på bordet med lækkert fladbrød eller flute og lade alle tage selv.

Pisket hytteost med bagte vindruer og hasselnødder - Cremet appetizer

Pisket hytteost med bagte vindurer og hasselnødder

Opskrift på lækker cremet hytteost dip med bagte vindruer, hasselnød og timian.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Snack, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Dip, Sund dip, Whipped cottage cheese
Samlet tid: 15 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 350 g blå vindruer – stenfri
  • 2 spsk olivenolie
  • 3-4 spsk flydende honning
  • 4 kviste timian
  • Friskkværnet peber
  • 500 g hytteost – gerne 4%
  • 30 g hasselnødder, grofthakket – gerne bagte
  • Frisk timian
  • Evt. mikrogrønt – rucola

Sådan gør du

  • Hæld vindruerne i et lille fad, der kan gå i ovn eller airfryer. Hæld olivenolie, honning og timiankviste ved – krydr med friskkværnet peber og rør det sammen.
  • Bag vindruerne i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme – eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 190 grader.
    Lad dem derefter køle let af.
  • Hæld imens hytteosten i en minihakker eller foodprocessor, og blend til den er luftig og cremet – ca. 4-5 minutter. Skab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
  • Fordel den piskede hytteost på en tallerken og top med de bagte vindruer og lidt af saucen herfra.
  • Drys med hasselnødder, timian og evt. rucola-mikrogrønt og server straks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)