Pisket hytteost med bagte vindurer og hasselnødder
Opskrift på lækker cremet hytteost dip med bagte vindruer, hasselnød og timian.
Ret Appetizer, Forret, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Dip, Sund dip, Whipped cottage cheese
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 294kcal
Ingredienser
350gblå vindruer - stenfri
2spskolivenolie
3-4spskflydende honning
4kviste timian
Friskkværnet peber
500ghytteost - gerne 4%
30ghasselnødder, grofthakket - gerne bagte
Frisk timian
Evt. mikrogrønt - rucola
Sådan gør du
Hæld vindruerne i et lille fad, der kan gå i ovn eller airfryer. Hæld olivenolie, honning og timiankviste ved – krydr med friskkværnet peber og rør det sammen.
Bag vindruerne i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme – eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 190 grader.Lad dem derefter køle let af.
Hæld imens hytteosten i en minihakker eller foodprocessor, og blend til den er luftig og cremet – ca. 4-5 minutter. Skab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
Fordel den piskede hytteost på en tallerken og top med de bagte vindruer og lidt af saucen herfra.
Drys med hasselnødder, timian og evt. rucola-mikrogrønt og server straks.