
Nem, lækker og hurtig æggekage med kylling, bacon og mozzarella, – perfekt både morgen, middag og aften.
Æggekagen kan med fordel laves med rester af kylling fra dagen før, – og ellers tager det ikke mange øjeblik at koge/stege et kyllingebryst.
Server æggekagen med et skive groft rugbrød og lidt sprøde salater ved siden af.

Æggekage med kylling og mozzarella
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Æggemasse
- 8
æg
- 1 dl
mælk
- 1 spsk
maizena
- 2 tsk
bagepulver
-
Salt og peber
-
Lidt olie
Derudover
-
1-2 tilberedte kyllingebryster skåret i skiver, kogt eller stegt (eller anden reste kylling)
- 8 skiver
bacon
- 1
bøffel mozzarella
- 1 håndfuld
ruccola
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande og steg baconen sprød. Læg baconen til side på lidt køkkenrulle og lad panden stå til æggemassen.
- Pisk æggene sammen med mælk, maizena og bagepulver, og krydr med salt og peber.
- Hæld æggemassen på den varme pande med bacon fedt, og lad den stå i 5 min ved middel varme.
- Sæt panden i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 20 min., - eller til massen er blevet fast.
- Tag panden ud og top æggekagen med skiver af kylling og mozzarella revet i større stykker, og bag den videre i ca. 3-5 min.
- Lad æggekagen hvile et øjeblik inden den toppes med masser af ruccola, bacon knækket i skiver og evt. sprød friséesalat.


ville spørge hvor mange kalorie der er i denne opskrift? er en skole elev og skal bruge dette til en opgave!
på forhånd tusinde tak!
Hej Simone
Uha, jeg har desværre ikke så meget erfaring med kalorie beregning:) Men jeg ved at der ligger mange muligheder online, hvor du kan indtaste ingredienserne, og så få kalorieregnskabet 🙂
Held og lykke med det 🙂
De bedste hilsner
Dianna
En fantastisk dejligt opskrift! Det kommer vi til at lave en anden gang!
Hej Kitty
Tusind tak for din besked, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna