
Nem og lækker chokoladekage med appelsin, – en skøn bradepandekage der er nem og hurtig at bikse sammen.
Kagen har en dyb og lækker smag af chokolade, og et frisk pift fra appelsinsaft og appelsin skal, – en lækker kage der kan serveres året rundt.
Den holder sig frisk og svampet flere dage, og opbevares bedst i i en tæt lukket pose ved stuetemperatur.

Chokoladekage med appelsin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g
hvedemel
- 200 g
rørsukker
- 150 g
brun farin (kan erstattes af rørsukker)
- 200 g
smør
- 100 g
mørk chokolade 70%
- 3
æg
- 1 1/2 dl
sødmælk
- 2 appelsiner, - saften og fintrevet skal heraf (1 dl saft)
- 5 spsk
kakaopulver (usødet)
- 1 tsk
vaniljesukker
- 2 tsk
bagepulver
- 1 nip
salt
Glasur
- 3 dl
flormelis
- 3 spsk
kakaopulver (usødet)
- 5 spsk
vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen
-
Evt. krymmel
Sådan gør du
- Smelt smør og chokolade i en gryde, - hæld mælken heri og sluk for blusset.
- Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
- Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
- Tilsæt chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
- Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af appelsinskal og appelsinsaft, - rør til dejen er glat og uden klumper.
- Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.Stik i midten af kagen med en kødnål eller lignende, og tjek at den er gennembagt, ellers giv den et par minutter længere.
- Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.
Glasur
- Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
- Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel.



Har fulgt den gode opskrift, men desværre. Den faldt fuldstændig sammen . Aner ikke hvad jeg har gjort galt 🙁
Hej Lisette
Det lyder virkelig mærkeligt, – det har jeg ikke prøvet selv.
Har du pisket sukker og æg længe nok mon? 🙂
Kh Dianna
Ekan det passe at der er mere sukker end mel i kagen?
Det lyder voldsomt!
Kan jeg halvere sukkermængden?
Hej Bruna
Ja den er god nok:)
Halvere vil jeg ikke anbefale, så vil kagen virkelig mangle sødme.
Jeg bager den altid sådan her, for sådan synes vi den smager bedst – men du kan godt prøve dig frem med lidt mindre sukker:)
Dbh Dianns
Hvis jeg skal bage i en stor bradepande der passer til ovnen vil du så lave dobbelt?
Hej Louise
Uhhh jeg vil nok gå op i 2 1/2 portion, ellers tror jeg den bliver for flad 🙂
Kh Dianna
Den smager helt vidunderligt ⭐️
Tusind tak altså 🙂