
Lækker crispy chicken burger, – så bliver det ikke meget bedre.
Sprøde hjemmelavede chicken nuggets i hjemmebagt burgerbolle med cremet ranch dressing, enkelt og lækkert.

Crispy chicken nugget burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sprøde chicken nuggets
- 800 gram
kyllinge inderfilet, eller bryst skåret i mindre stykker
- 1/2 liter
kærnemælk
- 150 g
cornflakes
- 4 dl
hvedemel
- 4 æg, sammenpisket
-
Salt
- 1 l
rapsolie
Ranch dressing
- 2 1/2 dl
creme fraiche 18%
- 1/2 dl
mayonnaise, - jeg bruger Hellmann's
- 1/4 tsk
løg pulver
- 1/4 tsk
hvidløgspulver
- 2 spsk
finthakket purløg
- 1 spsk
finthakket persille
- 1 spsk
friskpresset citronsaft
-
Salt og peber
Derudover
- 4
burgerboller, - prøv disse fantastiske sesam burgerboller
- 1
lille løg, skåret i ringe
-
Syltede løg, - prøv denne opskrift og skift evt. rødløg ud med hvide løg
-
Sprøde salatblade
Sådan gør du
Sprøde chicken nuggets
- Fjerne sener og urenheder fra kyllingfileterne, og skær dem derefter i størrelser svarende til lidt større nuggets.
- Vend dem i kærnemælken, dæk skålen til, og lad dem trække på køl i 6-8 timer.
- Blend cornflakes til en fin mel og læg dem i en tallerken.
- Hæl mel i en anden tallerken og krydr med salt.
- Sigt kyllingen fri fra kærnemælk og vend stykkerne i hvedemel, sammenpisket æg og til sidst de blendede cornflages, - sørg for at der er panering på hele stykket.
- Varm olien op i en gryde til den når ca. 160-180 grader.
- Friter stykkerne til de er gyldne og sprøde, og lad dem derefter suge på lidt køkkenrulle.
Ranch dressing
- Rør creme fraiche og mayonnaise sammen med friskhakkede urter og krydderier.
- Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.
- Opbevar dressingen på køl til den skal serveres, og lad den gerne trække et par timer.
Crispy chicken burger
- Varm burgerbollerne og smør dem derefter med ranch dressing. Top den nederste bolle med sprøde salatblade, nuggets, syltede og friske løg, slut af med overbollen og server straks.


Kan man lave kyllingen dagen før og varme på dagen?
Hej Lone
Det tænker jeg faktisk godt du kan, måske de mister lidt sprødhed dog. Jeg vil jeg anbefale at varme dem i ovnen ved 200 grader i ca. 5-8 min:)
Kh Dianna
Kan man lave kyllingen i airfryer eller i ovn i stedet?
Hej Kristine
Det kan du sagtens ja, – følg evt. denne opskrift på Crispy chicken burger i airfryer 🙂
https://gourministeriet.dk/fried-chicken-burger-burger-med-sproed-kylling-og-tatarsauce/
Kh Dianna